Pepijn Bijsterbosch ook in 2022 met BCC Alpha Van Zon BMW in IDM Superbike

1299
pepijn-bijsterbosch
Pepijn Bijsterbosch | foto© Damon Teerink

Pepijn Bijsterbosch zal ook in 2022 uitkomen voor het BCC Alpha Van Zon BMW team van Werner Daemen. De 32-jarige coureur gaat beginnen aan zijn achtste seizoen in het prestigieuze IDM Superbike 1000 kampioenschap. Net als afgelopen jaar zal Bijsterbosch uitkomen op een BMW M 1000 RR.

Na een zeer succesvol seizoen 2019 waarin Pepijn Bijsterbosch als derde eindigde in het sterke IDM Superbike 1000 kampioenschap, verliepen de “coronaseizoenen” 2020 en 2021 minder goed voor de motorcoureur woonachting in Punthorst. Afgelopen seizoen reed Bijsterbosch met de nieuwe BMW M 1000 RR. Het werd een racejaar waarin Bijsterbosch veel zoekende was naar het juiste gevoel en afstelling met deze motor. Gedurende de raceweekenden werden er stappen voorwaarts gemaakt, maar dat leverde nog niet de gewenste resultaten op.

In het seizoen 2022 wil Bijsterbosch revanche nemen en weer strijden voor de podiumposities, waar hij in het verleden ook thuishoorde. Dit gaat hij doen door net als vorig jaar te racen voor het BCC Alpha Van Zon BMW team van Werner Daemen. Het zal voor Bijsterbosch zijn vijftiende seizoen in het IDM en zijn achtste jaar de topklasse van het kampioenschap worden. Bijsterbosch zal gaan werken met dezelfde teamleden als afgelopen jaar. In januari testte Bijsterbosch al met zijn eigen trainingsmotor in Spanje om ritme op te doen voor de officiële voorjaarstesten met het team, die vanaf half februari gaan plaatsvinden.

Pepijn Bijsterbosch: “Ik ben erg blij om dit mooie nieuws bekend te kunnen maken. Na een minder seizoen zullen we beter voorbereid en met meer kennis over de M 1000 RR aan het seizoen beginnen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we weer kunnen gaan strijden voor topposities. Het doel is dan ook weer terug te keren op het podium. Het BCC Alpha Van Zon BMW team ken ik al jaren en voel mij er erg thuis. Ik wil al mijn partners en sponsoren enorm bedanken dat zij mij weer steunen. We gaan ervoor om er een mooi en succesvol seizoen 2022 van te maken!”

Markus Reiterberger, Jan Mohr en Kamil Krzemien zijn in 2022 Bijsterbosch’s teamgenoten. Het 2022  IDM-seizoen start in het weekend van 06 t/m 08 mei op de Lausitzring.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter