Pepijn Bijsterbosch tweemaal dertiende in thuisrace

526
pepijn-bijsterbosch
Pepijn Bijsterbosch | foto© Damon Teerink

Pepijn Bijsterbosch had meer verwacht van zijn thuisraces in de IDM Superbike klasse op het TT Circuit Assen. De BMW-coureur kon door verschillende redenen niet het juiste gevoel met de motor vinden in de wedstrijden, nadat hij in de trainingen een stijgende lijn te pakken had. Pepijn finishte dertiende in de wedstrijden.

In het weekend van 13 t/m 15 augustus reed Pepijn Bijsterbosch zijn thuisrace in het IDM Superbike 1000 kampioenschap op het TT Circuit Assen. De eerste trainingsdag begon zeer ongelukkig, door het motorblok van Bijsterbosch in zijn tweede ronde al stuk liep. Hierdoor moest de BMW-coureur, die nog maar weinig had gereden met het nieuwe M1000RR model op Assen, met een achterstand beginnen. Gedurende de sessie kwam de 31-jarige coureur steeds verder naar voren en wist hij zich uiteindelijk als twaalfde te kwalificeren voor de eerste race.

In de eerste race moest Bijsterbosch starten vanaf de vierde startrij. In de openingsfase was Bijsterbosch goed onderweg en kon hij aansluiten bij een snelle groep rijders. In de vierde ronde kwam er een rode vlag vanwege een crash en na de herstart lukte het Bijsterbosch niet om dat tempo te evenaren. De band was een keer afgekoeld geweest, waardoor de BMW-coureur deze in het tweede deel van de race niet goed kon laten werken. Uiteindelijk finishte Bijsterbosch als dertiende.

Voor de tweede race had Bijsterbosch goede hoop dat hij het tempo van voor de herstart weer kon evenaren, maar door onverklaarbare redenen kwam het daar niet van. Vanaf het begin van de race kwam Bijsterbosch niet goed in zijn ritme, waardoor het voor hem een teleurstellende race werd die opnieuw eindigde op een dertiende plaats. Niet wat de coureur uit de Punthorst van zijn IDM thuisraces had verwacht.

Pepijn Bijsterbosch: “We hebben een valse start van het weekend, doordat ons motorblok al heel vroeg in FP1 stuk liep. We hadden nog maar weinig meters gemaakt met de nieuwe BMW op Assen, dus dat erg zuur. Maar beetje bij beetje wisten we stappen te maken. Het gevoel met de motor was eigenlijk best goed tot aan de races. Normaal zijn de races mijn sterke punt, maar deze keer pakte het niet goed uit. Het was gewoon niet goed genoeg dit weekend en we moeten ervoor zorgen dat we het op de Red Bull Ring beter gaan doen.”

De volgende ronde van het IDM Superbike kampioenschap, de voorlaatste van 2021, wordt van 27 t/m 29 augustus verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]