Voorafgaand aan de races later op de dag werden op zondagochtend de warm-ups verreden op Donington Park in Engeland. Mika Perez (WorldSSP300), Sandro Cortese (WorldSSP), Toprak Razgatlioglu (WorldSBK) en Markus Reiterberger (STK1000) waren in deze sessies het snelst.

WorldSSP300
De World Supersport 300 coureurs openden de actie op de baan waarin Mika Perez met een 1’43.926 de snelste rondetijd wist te rijden voor Ana Carrasco en Dorren Loureiro. Verder waren het Rovelli, Scott Deroue, Hendra Pratama, Grünwald, Walid Khan, Pratna en Valle in de top tien. Koen Meuffels kwam naar de vijftiende tijd, Glenn van Straalen naar de 22e, Dennis Koopman naar de 25e, Ryan Vos naar de 29e en Joep Overbeeke naar de 34e.

WorldSSP
Vervolgens waren het de World Supersport coureurs die een kwartier de tijd kregen op het Engelse circuit alvorens zij later de eerste race van de dag zullen verrijden. Het was voormalig Moto2 coureur Sandro Cortese die met een 1’30.524 de snelste tijd reed voor Jules Cluzel en Raffaele de Rosa. Verder stonden Krummenacher, Mahias, Gradinger, Caricasulo, Morais, West en Badovini in de top tien geklasseerd. Rob Hartog noteerde de elfde tijd, Jaimie van Sikkelerus de 21e en Wayne Tessels de 24e.

WorldSBK
Onder droge omstandigheden maar met dreigende luchten waren het daarna de World Superbike coureurs die hun warm-up verreden. Het was de Turkse coureur Toprak Razgatlioglu die met een 1’27.611 de snelste tijd wist te rijden en voerde daarmee de Kawasaki top drie aan voor Jonathan Rea en Tom Sykes. Verder waren het Eugene Laverty, Alex Lowes, Chaz Davies, Nederlandse winnaar van race 1 Michael van der Mark, Leon Haslam, Lorenzo Savadori en de fit verklaarde Leon Camier in de top tien.

STK1000
Tot slot kregen de Superstock 1000 coureurs de tijd om hun warm-up te rijden voordat de races zullen beginnen op Donington Park. Het was polesitter Markus Reiterberger die dankzij een 1’29.572 de snelste coureur was voor Maximilian Scheib en Federico Sandi. Daarachter stonden Tamburini, Delbianco, Marino, Bühn, Vitali, Vionnet en Russo in de top tien.

De eerste race van de dag zal verreden worden door de WorldSSP klasse die om 12:30 uur Nederlandse tijd begint. Vervolgens zal de tweede WorldSBK race om 14:00 uur beginnen met de WorldSSP300 race om 15:20 uur en de STK1000 race om 16:15 uur.

 

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag