Pérez en Ieraci vrijdagochtend het snelst tijdens eerste vrije training op Imola

60
Victor Steeman, snelste Nederlander tijdens eerste vrije training WorldSSP 300 - Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola | foto© Randy van Maasdijk

Mika Perez (A groep) en Bruno Ieraci (B groep) hebben vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de WorldSSP 300 klasse de snelste rondetijden gereden.  Victor Steeman was de snelste Nederlander met de zevende rondetijd gezien over beide groepen. 

Vrijdagochtend om 09:00 uur werd de actie op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola geopend met de eerste vrije training voor de World Supersport 300 klasse. Het was al behoorlijk warm op het Italiaanse circuit en de temperatuur zou gedurende dag nog verder oplopen.

A groep
Als eerst waren het de 28 coureurs in de A groep die hun half uur durende sessie gingen rijden met aansluitend een half uur voor de 28 coureurs in de B groep. Mika Pérez reed hierin met een 2’08.634 de snelste rondetijd voor de dit seizoen nog ongeslagen Manuel González en Nick Kalinin. Marc García kwam naar de vierde tijd voor Omar Bonoli en Galang Hendra Pratama. Huidig WorldSSP 300 kampioene Ana Carrasco werd zevende voor Tom Edwards, Jan-Ole Jähnig en de Nederlander Robert Schotman. Koen Meuffels noteerde de zestiende rondetijd, de van een polsblessure terugkerende Dion Otten klokte de zeventiende tijd.

Crashes waren er in deze sessie voor Ton Kawakami (bocht 3, Variante Tamburello) en Jan-Ole Jähnig (bocht 6, Variante Villeneuve), beiden bleven ongedeerd.

B groep
In de tweede sessie wist Bruno Ieraci de snelste rondetijd te rijden. De Italiaan was met een 2’07.665 de snelste coureur van allemaal voor Borja Sánchez en Andy Verdoïa. Dorren Loureiro kwam naar de vierde tijd voor de snelste Nederlander Victor Steeman. Scott Deroue zat daar kort achter op de zesde plaats met verder Kevin Sabatucci, Enzo de la Vega, Bahattin Sofuoglu en Francisco Gómez.

Al heel vroeg was er een crash voor Beatriz Neila en Filippo Rovelli. De twee crashten bij het ingaan van bocht 18 (Variante Bassa) en werden vervolgens naar het medical centre gebracht voor een check-up. Verder kwam ook Bahattin Sofuoglu (neefje van Kenan) ten val ter hoogte van bocht 6 (Variante Villeneuve) maar bleef ongedeerd.

De tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola gaat vanmiddag om 13:30 uur van start.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App