Mika Perez (WorldSSP300), Randy Krummenacher (WorldSSP 600), Jonathan Rea (WorldSBK) en Markus Reiterberger (STK 1000) hebben zondagochtend in Aragon de snelste tijden laten noteren tijdens de warm-up sessies van de Pirelli Aragon Round.

Op een zonnig maar nog fris Motorland Aragon Circuit werden zondagochtend de vier warm-up sessies verreden. De WorldSSP 300 coureurs openden de dag gevolgd door de WorldSSP en WorldSBK en STK 1000 coureurs.

WorldSSP 300
In deze klasse was het de Spanjaard Mika Perez die met een rondetijd van 2’09.684 na afloop de lijst aanvoerde voor Nederlander Robert Schotman, Adrian Grassia, Mykyta Kalinin en KTM Fortron Junior Team coureur Koen Meuffels.

Scott Deroue (13e), Glenn van Straalen (15e), Walid Kahn (21e), Dennis Koopman (25e), Ryan Vos (31e) en Joep Overbeeke (36e). Kahn kende niet geheel vlekkeloze start van de dag, een technisch probleem zorgde ervoor dat de Drent slechts twee ronden kon rijden tijdens deze sessie.

WorldSSP 600
Randy Krummenacher noteerde een snelste rondetijd van 1’54.422 en voerde daarmee na afloop de lijst aan voor Lucas Mahias, Jules Cluzel, en Federico Cariscasulo die in de beginfase van de sessie een hachelijk moment kende en even naast de baan raakte.

De vijfde rondetijd werd op de klok gezet door Raffale de Rosa terwijl de later op de dag vanaf de pole vertrekkende Sandro Cortese genoegen moest nemen met de achtste plaats op de tijdlijst.

Rob Hartog werd met de zestiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander voor Jaimie van Sikkelerus die de eenentwintigste tijd op de klok zette en Wayne Tessels die deze zondagochtend sessie afsloot met de vierentwintigste rondetijd. Voor Van Sikkelerus zal het later op de dag een zware race worden, de Noord-Hollander verdraaide zaterdag bij een ‘bijna crash’ zijn knie. Ondanks een intensieve behandeling in het medical centre is het rijden op een WorldSSP machine nog steeds erg pijnlijk.

WorldSBK
Het was Jonathan Rea die met een snelste ronde van 1’50.893 het rapst was voor Chaz Davies, Alex Lowes, Jordi Torres, Tom Sykes en Nederlander Michael van der Mark.

Voor Red Bull Honda World Superbike coureur Jake Gagne en Aruba.it-Ducati coureur Marco Melandri verliep deze sessie niet vlekkelooos. Gagne kwam ten val in bocht 9 terwijl Melandri zijn Ducati na vijf gereden ronden met een technisch probleem langs de kant moest parkeren.

STK 1000
Na in de trainingen en in de kwalificatie al zijn dominantie getoond te hebben en in al deze sessies het snelst te zijn geweest was het in deze zondagochtend sessie opnieuw Markus Reiterberger die het snelst was. De Duitser noteerde een snelste ronde van 1’52.682 en was daarmee het snelst voor Roberto Tamburini, Federico Sandi, Maximilian Scheib en Alessandro Delbianco.

Om 11:30 uur wordt in Aragon de eerste wedstrijd van de dag verreden als de World Supersport coureur beginnen aan hun 16 ronden tellende race.

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag