Mika Pérez heeft zaterdagmiddag in de Superpole sessie van de A groep de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position behaald voor Hugo de Cancellis en Ana Carrasco. Scott Deroue was de snelste Nederlander met de negende rondetijd in de gecombineerde tijdlijsten.

De kwalificatiesessies voor de A en B groep van de World Supersport klasse gingen zaterdagmiddag van start op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. De A groep begon om 12:35 uur met hun twintig minuten durende sessie waarna de B groep om 13:05 twintig minuten lang ging kwalificeren.

Groep A
De coureurs in de A groep gingen allemaal meteen de baan op behalve Ton Kawakami en Nick Kalinin. Zij hadden na het overtreden van enkele regels op vrijdag een straf gekregen waarbij zij de eerste vijf minuten van deze sessie niet mochten rijden.

Crashes waren er al vroeg voor Marc Luna Bayen (bocht 3, Variante Tamburello) en Kevin Aloisi (bocht 18, Rivazza). Beiden bleven ongedeerd.

Na tien minuten had Mika Pérez met een 2’06.351 de snelste rondetijd gezet en dit zou zo blijven tot het eind van de sessie ondanks dat hij nog ten val kwam bij het ingaan van bocht 5 (Variante Villeneuve). Hugo de Cancellis werd tweede voor Ana Carrasco en Ferran Hernández Moyano. Daarachter kwalificeerden Jan-Ole Jähnig, Manuel González, Marc García, Nederlander Robert Schotman, Omar Bonoli en Galang Hendra Pratama zich in deze groep in de top tien. Koen Meuffels werd veertiende, Dion Otten zestiende.

Groep B
Vervolgens was het aan de 28 coureurs in de B groep om hun twintig minuten durende Superpole sessie te rijden. Ook hier moesten maar liefst negen coureurs vijf minuten wachten voordat ze de baan op mochten vanwege een penalty, waaronder Nederlanders Scott Deroue, Victor Steeman en Finn de Bruin. .

De coureurs reden dicht op elkaar waardoor bijna niemand gebruik kon maken van een vrije baan. Uiteindelijk reed Bruno Ieraci in deze groep met een 2’06.804 voor Andy Verdoïa en Scott Deroue. Daarachter eindigden Sabatucci, Jeffrey Buis, Neila, Victor Steeman, De la Vega, Facco en Foray in de top tien.

Crashes waren er voor Yuta Okaya, Tom Bramich, Maximilian Kappler, en Enzo de la Vega en Bruno Ieraci.

In de gecombineerde tijdlijsten van groep A en B is Mika Pérez het snelst en pakt hij pole position voor Hugo de Cancellis en Ana Carrasco. Bruno Ieraci is vierde voor Ferran Hernández Moyano, Jan-Ole Jähnig, Andy Verdoïa, Manuel González, Nederlander Scott Deroue en Marc García.

De Last Chance Race voor de WorldSSP 300 coureurs die zich buiten de top 30 hebben gekwalificeerd gaat vanmiddag om 15:15 uur van start.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App