Corentin Perolari heeft vrijdag de snelste rondetijd op de klok weten te zetten tijdens de tweede vrije training van de Motul Argentinean Round. De Fransman was op Circuito San Juan Villicum het snelst voor Federico Caricasulo en diens teamgenoot Randy Krummenacher. Jaimie van Sikkelerus noteerde in deze sessie de zestiende rondetijd en sloot de eerste dag af als zeventiende op de samengestelde lijst na twee vrijde trainingen.

Net als tijdens de tweede sessie voor de WorldSBK coureurs was het ook in deze tweede vrije training al snel duidelijk dat de baancondities beter en beter werden, de rondetijden uit de eerste vrije training werd al door veel coureurs vrij snel verbeterd.

Voor Hannus Soomer ging het vervolgens al na acht minuten mis, de MPM Wil Sport Racedays Honda coureur kwam in bocht 16 ten val, gelukkig zonder gevolgen voor de coureur in kwestie.

Bovenaan de lijst wisselden de namen zich vervolgens diverse keren af maar het was uiteindelijk Corentin Perolari die in de slotfase naar de bovenste plaats wist te komen en met een snelste ronde van 1’46.246 deze sessie als snelste coureur afsloot.

Achter de Fransman was het Federico Caricasulo die de tweede rondetijd liet noteren voor teamgenoot Randy Krummenacher, snelste man uit de eerste vrije training Ayrton Badovini, het Franse duo Jules Cluzel en Lucas Mahias.

De zevende rondetijd kwam op naam van Raffaele de Rosa gevolgd door Kyle Smith, Peter Sebestyen en Christian Stange.

Met de zestiende rondetijd was Jaimie van Sikkelerus opnieuw de snelste Nederlander. Glenn van Straalen en Rob Hartog noteerden in deze tweede vrije training respectievelijk de achttiende en negentiende rondetijd.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
Aangezien iedereen binnen de top tien zijn snelste rondetijd op de klok wist te zetten in deze tweede vrije training is deze lijst een kopie van bovengenoemde lijst. Van Sikkelerus, Van Straalen en Hartog nemen op deze lijst respectievelijk de zeventiende, achttiende en negentiende positie in.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App