Peter Hickman en FHO Racing in speciale Gas Monkey kleurstelling tijdens Isle of Man TT

5167
V.l.n.r. Peter Hickman, FHO Racing teameigenaar Faye Ho en Richard Rawlings | © FHO Racing

Peter Hickman zal in 2022 met een bijzondere kleurstelling aan de start verschijnen van de Isle of Man TT. De road racer, het FHO Racing team en Richard Rawlings van Gas Monkey Garage zijn namelijk een bijzonder partnerschap aangegaan.

Gas Monkey Garage, bekend van het bouwen van custom auto’s in het televisieprogramma Fast N’ Loud op Discovery Channel, wordt de titelsponsor van Peter Hickman en FHO Racing tijdens de 2022 Isle of Man TT. Onder leiding van de innovatieve ondernemer Richard Rawlings zal Gas Monkey Garage gebruikmaken van het platform van ‘s werelds ultieme wegrace om de Gas Monkey invloed en het merk over de hele wereld te verspreiden.

Gas Monkey Garage zal de iconische zestig kilometer lange Mountain Course aan een heel nieuw publiek laten zien via hun social media-platforms, die samen meer dan 20 miljoen volgers hebben. Dankzij de nieuwe samenwerking zullen de logo’s en het merk van Gas Monkey Garage op de BMW M 1000 RR van ronderecordhouder Hickman te zien zijn in de Superbike TT, Senior TT en Superstock TT. Met vijf overwinningen en 14 podiumplaatsen die behaald zijn van 2017 tot en met 2019, en het absolute ronderecord dat op zijn naam staat, gaat de 34-jarige Hickman als favoriet van start.

Richard Rawlings, gevestigd in Dallas, heeft Gas Monkey Garage tot een begrip gemaakt sinds de oprichting in 2004. Van twee aangepaste auto’s voor Hot Wheels tot talloze wereldrecords en de groei naar één van de grote namen in de auto-industrie, is het voor Richard en Gas Monkey Garage ‘go big or go home’.

Richard Rawlings: “De hele Gas Monkey-familie en ik zijn dolblij dat we dit jaar mogen deelnemen aan de Isle of Man TT. De kans krijgen om deel te nemen aan het grootste sportevenement ter wereld en ‘s werelds langst bestaande tijdrit is een droom die uitkomt. We zijn vereerd om samen met de FHO Racing Team BMW en de snelste man op twee wielen, Peter Hickman, deel te nemen aan een race die zeker de geschiedenisboeken zal ingaan. We kijken er naar uit om Gas Monkey op het podium te zien in juni!”

Faye Ho, FHO Racing teameigenaar: “Ik ben erg blij om deze nieuwe samenwerking met Gas Monkey Garage aan te kondigen in de aanloop naar de Isle of Man TT races van dit jaar. We hebben als team in ons eerste jaar keihard gewerkt om ons potentieel te laten zien en zowel Peter als het team zijn erg enthousiast om dat in juni tijdens de TT te laten zien. Helemaal nu we gaan samenwerken met Richard en de Gas Monkey-familie. Het is altijd belangrijk om nieuwe sponsoren voor de sport aan te trekken en we zijn dankbaar voor de steun en toewijding die ze hebben getoond. We streven ernaar om dat vertrouwen terug te betalen door dit jaar sterke resultaten neer te zetten tijdens de TT.”

In onderstaande video is te zien hoe de samenwerking en de kleurstelling tot stand is gekomen.

De Isle of Man TT zal dit jaar voor het eerst sinds 2019 weer plaatsvinden. Het legendarische road race evenement wordt gehouden van 29 mei t/m 10 juni.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter