Peter Hickman met BMW World Endurance Team in Le Mans 24H

113
peter-hickman
Peter Hickman | foto© BMW Motorrad World Endurance Team

Het BMW World Endurance Team heeft op het laatste moment Peter Hickman als vierde coureur opgeroepen voor komend weekend te verrijden Le Mans 24H Moto. De snelle roadracer voegt zich hiermee op het laatste moment bij de drie vaste rijders van het Duitse EWC team Kenny Foray, Ilya Mikhalchik en Markus Reiterberger.

Komend weekend wordt op het bekenden en historische Bugatti circuit in Frankrijk de Le Mans 24H Moto verreden. Het evenement wordt dit seizoen een bijzondere editie. Is het normaalgesproken één groot feest rondom dit bekende en historische raceweekend met een paar honderdduizend fans op de taluds en campings, de 2020 editie zal het vanwege de uitbraak van het coronavirus echter moeten doen zonder publiek.

Vlak voordat de eerste vrije trainingen van start gaan heeft het officiële BMW World Endurance team op het laatste moment nog een verrassende versterking toegevoegd aan hun driekoppige rijdersbezetting. Niemand minder dan Peter Hickman zal zich als vierde rijder bij Kenny Foray, Ilya Mikhalchik en Markus Reiterberger.

Peter Hickman: “Ik ben erg enthousiast om dit weekend in Le Mans deel uit te maken van het officiële BMW Motorrad World Endurance Team. Het team strijdt voor de wereldtitel en ik ben bevoorrecht dat ik gevraagd ben om mijn steentje bij te dragen. Ik heb al drie 24-uurs races in Le Mans gereden en ook in Slowakije, Suzuka en Qatar heb ik deelgenomen aan Endurance races. Ik ben dus niet geheel onbekend met deze tak van de motorsport en heb altijd genoten van deze optredens. Ik kan niet wachten om op de motor te stappen!”

Hickman en BMW hebben een goede onderlinge relatie. De 33-jarige Brit heeft vier races op de Isle of Man TT op de BMW S 1000 RR gewonnen en heeft ook drie keer de bekende stratenrace in Macau gewonnen.

Hickman is niet de enige coureur uit het Bennetts British Superbike Championship die op het laatste moment aan de Le Mans 24H Moto startlijst is toegevoegd. Eerder riep het Oostenrijkse YART Michael Laverty al op als extra coureur.

 

Handige links Le Mans 24H Moto 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App