Het Maleisische Petronas Yamaha SRT heeft maandagochtend 28 januari haar plannen en kleurstelling onthuld voor 2019. In de bekende Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur trokken Franco Morbidelli en Fabio Quartararo het doek van de Yamaha M1 machines waarmee men komend seizoen actief zal zijn in de koningsklasse.

Een historisch moment maandagochtend voor Maleisië en Zuidoost-Azië. Voor de allereerste keer komt er een Maleisisch team uit in de koningsklasse. In slechts zes maanden tijd ging er een droom in vervulling voor o.a. het Sepang International Circuit en de Maleisische oliegigant Petronas. Naast de activiteiten in de Moto3 en Moto2 klasse is het team vanaf het seizoen 2019 ook vertegenwoordigd in de MotoGP klasse en zien we Petronas naast hun sponsoring in de Formule 1 ook vertegenwoordigd in de belangrijkste wegracecompetitie.

In 2019 zal het Sepang Racing Team vertegenwoordigd zijn in alle klassen van het MotoGP wereldkampioenschap. John McPhee en Ayumu Sasaki vertegenwoordigen het team in de Moto3 klasse, Khairul Idham Pawi komt voor het team uit in de Moto2 klasse, Bradley Smith zal middels One Energy Racing het team vertegenwoordigen in de nieuwe MotoE World Cup terwijl de Italiaan Franco Morbidelli en de Fransman Fabio Quartararo onder leiding van Nederlander Wilco Zeelenberg het nieuwe Petronas Yamaha SRT vormen in de koningsklasse.

De verwachtingen van het MotoGP duo zijn hooggespannen: Morbidelli begint als 2018 MotoGP rookie aan zijn tweede seizoen in de koningsklasse en zal op jacht gaan naar de klassering van beste Independent Team rijder terwijl de pas 19-jarige Quartararo de beste MotoGP-rookie van het jaar hoopt te worden en daarmee de titel van zijn nieuwe teamgenoot over hoopt te nemen.

Onder leiding van teammanager Wilco Zeelenberg wil Petronas Yamaha SRT in haar debuutjaar meteen het beste satellietteam worden in het MotoGP Wereldkampioenschap.

Teamdirecteur, de Zweed Johan Stigefelt blijft naast de algemene leiding tevens eindverantwoordelijk voor zowel het Moto3-, het Moto2- als ook het MotoE team.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App