Er is geen getekende overeenkomst tussen Valentino Rossi en het Petronas Yamaha SRT. Dit nieuws heeft Petronas Yamaha SRT-teambaas Razlan Razali zaterdagochtend laten weten. De Maleisische teambaas reageert hiermee op de media-hype die er is ontstaan nadat de Italiaanse media vrijdag bekend maakte dat de negenvoudig wereldkampioen zijn handtekening gezet had onder een contract met het Maleisische MotoGP Team.

Het was vrijdag groot nieuws nadat o.a. de Italiaanse krant Gazetta dello Sport wist te melden dat de deal rond was en Valentino Rossi zijn handtekening gezet had onder een contract met Petronas Sepang SRT. Volgens de Italiaanse media zou de negenvoudig wereldkampioen zelfs een tweejarige overeenkomst hebben getekend (één jaar met een optie voor het tweede jaar).

Het nieuws is echter als een grote verrassing aangekomen bij het Maleisische team. Volgens teambaas Razlan Razali is het nieuws niet waar, is er nog geen deal, staat er nog nergens een handtekening, is men nog volop in gesprek en komt er zoals in de berichten te lezen was komende week ook geen officiële aankondiging van het nieuws tijdens de herstart van het MotoGP seizoen in Jerez de la Frontera.

Razlan Razali: “Ik was vrijdag de hele dag onderweg en zag het nieuws over onze nieuwe rijder voor 2021 pas later. Het is niet waar. Ik ben er nog steeds volop mee bezig. Het kost meer tijd dan normaal, want Valentino is niet zomaar een coureur.”

Het Maleisische MotoGP team twijfelt zeker niet aan de komst van Rossi, maar een deal is er nog niet en er zal volgens Razali ook geen officiële aankondiging komen in Jerez de la Frontera. De onderhandelingen gaan non-stop door, de overeenkomst zal er zo goed als zeker komen, maar het zal dus langer duren dan vooraf werd verwacht.

Razali ontkent niet dat er momenteel gesproken wordt over een contract van één seizoen plus een optie voor een tweede jaar.  Maar in een deal met een coureur van het kaliber Valentino Rossi staan sponsor-, marketingevenementen, beeldrechten op het spel. Daarnaast is er ook nog de discussie over het aantal huidige crewleden die Italiaan mee kan en mag meenemen evenals het aantal VR46 mensen (marketing en media) dat een rol zal krijgen binnen Petronas Yamaha SRT.

Kortom, ondanks dat het er allemaal veelbelovend uitziet lijkt een officiële aankondiging nog even een tijdje op zich te laten wachten. Contact met het team leerde ons zaterdagochtend dat er eerst een aantal races verreden zullen worden alvorens er definitief witte rook is, de handtekeningen gezet zijn en er een officiële aankondiging zal volgen dat Rossi komend seizoen in de kleuren van Petronas Yamaha SRT aan de start zal verschijnen in de koningsklasse.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App