Danilo Petrucci heeft tegenover de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport bevestigd dat hij na het komende seizoen vertrekt bij Pramac Racing. De Italiaan heeft aangegeven dat hij na vijf seizoenen de tijd rijp acht voor een overstap naar een MotoGP fabrieksteam.

Nadat onlangs de geruchten al opdoken dat Pramac Racing voor 2019 in onderhandeling was met huidig Moto2 coureur Francesco Bagnaia heeft nu ook Danilo Petrucci zich laten horen in deze kwestie. Was eerder de vraag nog of de (eventuele) komst van VR46 protegé Bagnaia in 2019 gevolgen zou hebben voor Jack Miller of voor Petrucci, heeft laatstgenoemde zelf duidelijkheid verschaft.

In een interview met het Italiaanse Gazzetta dello Sport heeft de 27 jarige Italiaan, sinds het seizoen 2015 in dienst bij Pramac Racing, namelijk te kennen gegeven dat 2018 zijn laatste seizoen zal zijn in dienst van zijn huidige werkgever.

“Op dit moment heb ik een contract rechtstreeks met Ducati. In juni van 2018 loopt mijn optie af om door te stromen naar het fabrieksteam, anders ben ik vrij om te gaan en staan waar ik wil,” liet Petrucci in een gesprek met de bekende Italiaanse sportkrant weten. “Een plaats binnen het officiële Ducati Team is mijn droom. Ik verwacht echter dat de eerste besprekingen (met Andrea Dovizioso en Jorge Lorenzo) al binnenkort plaats zullen vinden en dat vervolgens alles al tijdens de eerste paar wedstrijden van het seizoen bepaald wordt, ik ben echter van mening dat dat niet fair en eerlijk is. Gedurende het afgelopen seizoen was de verleiding groot voor mij om de overstap te maken naar het fabrieksteam van Aprilia. Racen voor een ander Italiaans fabrieksteam was op dat moment zeer aantrekkelijk. Echter omdat Paolo Campinoti (Pramac Racing eigenaar) destijds voor mij de handen in het vuur heeft gestoken heb ik er na veel wikken en wegen van afgezien. We weten beiden echter dat dit ons laatste jaar samen wordt. Na zeven seizoenen actief te zijn in de MotoGP klasse is het mijn droom om uit te komen voor een echt fabrieksteam.”

Vrijdag 28 januari starten de MotoGP voor de eerste keer in 2018 hun motoren als op het Sepang International Circuit in Sepang de eerste officiële MotoGP test van het jaar op het programma staat.