Petrucci keert terug in de MotoGP, vervanger van Bastianini in Le Mans

4985
Danilo Petrucci - Valencia 2020 | © Ducati Corse

Danilo Petrucci maakt volgend weekend zijn terugkeer in de MotoGP klasse. De sympathieke Italiaan vervangt de geblesseerde Enea Bastianini bij het Ducati Lenovo Team, het fabrieksteam van Ducati waar Petrucci in 2019 en 2020 voor reed en waarmee hij twee MotoGP overwinningen wist te behalen.

Het Ducati Lenovo Team heeft Danilo Petrucci de kans gegeven om terug te keren in de MotoGP klasse, met goedkeuring van het Barni Spark Racing Team waarmee de Italiaan in het World Superbike kampioenschap rijdt. ‘Petrux’ zal de plaats innemen van de geblesseerde Enea Bastianini tijdens de Grand Prix van Frankrijk die verreden wordt in het weekend van 12 t/m 14 mei op het circuit van Le Mans.Bastianini kwam vorige week vrijdag in actie op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto maar ondervond nog veel hinder van zijn in Portugal gebroken schouderblad. De Italiaan reed op zaterdagochtend nog vijf rondjes maar besloot toen om het voor gezien te houden. Inmiddels is dus gebleken dat hij ook nog niet fit genoeg is voor Le Mans, echter is er na de Franse GP wel een onderbreking van drie weken waarna de Grand Prix van Italië wordt verreden op het Autodromo Internazionale del Mugello.

Petrucci reed in 2020 voor het laatst in de MotoGP klasse voor het Ducati Lenovo Team, toen wist hij de regenachtige Franse Grand Prix te winnen wat tot dusver zijn laatste overwinning is in de MotoGP klasse. Vorig jaar keerde Petrucci ook al terug in de MotoG Pklasse, toen verving hij de geblesseerde Joan Mir bij Team Suzuki Ecstar.

Danilo Petrucci: “Ik vind het geweldig om weer te racen in de MotoGP, hoewel ik het jammer vind dat Enea weer een race moet missen. In Le Mans met de Desmosedici GP won ik mijn laatste race in de MotoGP. Het zal een eer zijn om de motor van de wereldkampioen te mogen proberen en het pak te dragen waarmee ik vroeger won. Het is een onbeschrijfelijke emotie en ik kan niet wachten om weer de baan op te gaan met het Ducati Lenovo Team. Dank aan Barni dat ik deze kans mag benutten en aan Ducati dat ze aan mij hebben gedacht!”Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.