Danilo Petrucci heeft zaterdagochtend de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de derde vrije training van de Motul Grand Prix of Japan. De Ducati coureur was het snelst op een kletsnat Twin Ring Motegi voor Marc Marquez en Franco Morbidelli.

Met een vertraging van 10 minuten – de sessie werd uitgesteld vanwege het feit dat er op een aantal plaatsen water op de baan stond welke zorgden voor gevaarlijke situaties – begonnen de MotoGP coureurs zaterdagochtend om klokslag 11:00 uur lokale tijd aan hun derde vrije training van de Motul Grand Prix of Japan.

Een verbetering van de rondetijden ten opzichte voor de eerste dag zat er niet in, derhalve was de rechtstreekse plaatsing voor de later op de dag te verrijden Q2 al een gedane zaak en konden bekende namen als Alex Rins en Cal Crutchlow zich vast op gaan maken voor een extra natte sessie deze dag aangezien zij de top tien misten op vrijdag.

Meteen nadat de lichten op groen gingen was het Marc Marquez die de lijst aanvoerde en het snelst was tot aan de allerlaatste minuut. Terwijl de finishvlag al gezwaaid werd dook de Ducati coureur met een snelste rondetijd van 1’54.710 en fractie onder de dan toe snelste rondetijd van de Repsol Honda coureur.

Marquez werd tweede voor Franco Morbidelli, Maverick Viñales en de dit weekend met een wildcard aan de start verschijnende Sylvain Guintoli.

De zesde rondetijd in deze sessie kwam op naam van Andrea Dovizioso gevolgd door Alex Rins, Fabio Quartararo, Miguel Oliveira en Joan Mir.

Opvallend was dat de normaalgesproken als regenspecialisten bekendstaande Cal Crutchlow en Jack Miller in deze sessie genoegen moesten nemen met slechts de zeventiende en achttiende rondetijd.

In tegenstelling tot de Moto2 klasse bleef het aantal crashes in deze sessie beperkt tot slechts één schuiver van de Spanjaard Tito Rabat.

De MotoGP coureurs komen later op de dag, te weten om 07:25 uur Nederlandse tijd, nogmaals in actie tijdens de vierde vrije training gevolgd door beide kwalificatie sessies. Het is nagenoeg zeker dat ook deze sessies verreden zullen worden op een nat Twin Ring Motegi.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App