Petrucci wint bizarre MotoGP race in Le Mans voor Marquez en Espargaró

138
motogp-podium-le-mans
MotoGP podium - Le Mans 2020 | foto© motogp.com

Danilo Petrucci heeft zondagmiddag in Le Mans de MotoGP race van de SHARK Helmets Grand Prix de France op zijn naam geschreven. De Ducati Team coureur was in een bizarre race het snelst voor Alex Marquez en Pol Espargaró.

De MotoGP race op het circuit van Le Mans is zondagmiddag uitgelopen op een bijzondere en bizarre wedstrijd. Op het moment dat de coureurs op de grid stonden was er nog niets aan de hand en leek de race gewoon op een droog circuit verreden te gaan worden, echter op het moment dat de warm-up ronde van start ging begon het te regenen. De start werd uitgesteld en hectiek alom in de pitboxen en bij de teams.

Bij de herstart was het duidelijk, regenbanden waren de enige optie. Deze verandering en omstandigheden zorgden echter voor een bijzondere race, de favorieten waren ineens geen favorieten meer, anderen waar vooraf geen rekening mee werd gehouden bleken ineens en geheel onverwacht te schitteren en grote namen gleden onderuit.

Het was uiteindelijk Danilo Petrucci die aan het langste eind trok en als winnaar de finish passeerde voor de vanaf de achttiende plaats op de grid gestarte Alex Marquez, Pol Espargaró, de in de slotfase teruggevallen Andrea Dovizioso en Johann Zarco.

Miguel Oliveira passeerde als zesde de finish voor Takaaki Nakagami, Stefan Bradl, Fabio Quartararo en Maverick Viñales.

Petrucci werd zondagmiddag in Le Mans de zevende winnaar van de dit seizoen in totaal negen verreden MotoGP races.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en meer info van de actie gedurende de derde en afsluitende dag van de SHARK Helmets Grand Prix de France is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App