Sam Lowes zal zondag op Phillip Island vanaf de laatste plaats op de grid aan de Moto2 race van de Australische Grand Prix moeten beginnen. Dit naar aanleiding van een penalty die de Brit opgelegd kreeg na een onbezonnen actie in de slotfase van de tweede vrije training waarbij Jesko Raffin bijna ten val kwam.

Sam Lowes heeft zich vrijdag op Phillip Island zelf een slechte dienst bewezen. In de slotfase van de tweede vrije training was de Brit bezig met een snelle ronde waarbij hij in de laatste bocht voor start en finish NTS RW Racing GP-coureur Jesko Raffin met een onmogelijke actie buitenom probeerde te passeren. Deze actie mislukte waarna Lowes zijn frustraties uitte en ‘bewust’ Raffin het stuur uit zijn handen reed. Wonder boven wonder wist de Zwitser een crash te voorkomen, maar het was meteen duidelijk dat deze onbezonnen actie niet onbestraft kon blijven.

De waarschijnlijke oorzaak van de frustratie na een eerdere crash op de dag:

Het FIM MotoGP Steward Panel ontging het voorval niet en riep Lowes na afloop van de sessie meteen op het matje. Hier kreeg de Brit naast een flinke reprimande tevens een penalty opgelegd, een penalty volgens artikel 1.21.2 van het FIM World Championship Grand Prix Regulations, waardoor hij zondag ongeacht zijn kwalificatieresultaat vanaf de laatste plaats op de grid aan de race zal moeten beginnen.

Officieel document: GP17_Phillip_Island_19_Lowes_M2

 

Handige links Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App