Michael van der Mark eindigde zaterdag tijdens de eerste World Superbike wedstrijd van 2018 als negende. De Nederlander kende op het Phillip Island Grand Prix Circuit een uitstekende wedstrijd totdat bandenproblemen hem in de slotfase ver terugwierpen. Onderstaand zijn verhaal over deze toch wel teleurstellend verlopen wedstrijd.

Vooraf keek Michael van der Mark erg uit naar deze eerste World Superbike wedstrijd van het seizoen. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team kon niet wachten om te gaan racen zo liet hij na afloop van de trainingen horen.

Dat Van der Mark een echte racer is liet hij vanaf de tweede ronde in de wedstrijd zien. Na een redelijke start ging de Yamaha coureur vervolgens in de eerste ronde in de fout om zich daarna te herpakken en ‘echt’ te gaan racen. Van der Mark vocht zich door het veld naar voren om in de twaalfde ronde de vierde plaats over te nemen van Chaz Davies, de Ducati coureur die later als derde over de finish zou komen.

Helaas kreeg Van der Mark, en hij was niet de enige, niet veel later te maken met het bekende ‘Phillip Island circuit Pirelli banden virus’ en moest hij lijdzaam toezien hoe hij zijn even eerder gewonnen posities weer verloren gingen. Zwaar teleurgesteld kwam de Nederlander uiteindelijk nog als negende over de finish, echter met banden waarop de nodige blaren te zien waren en grote stukken rubber ontbraken.

Direct na afloop van de race spraken we kort met Van der Mark en vroegen hem naar een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink.

 

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag