De Stichting Wegrace Oss heeft voor 2017 de stekker getrokken uit de jaarlijkse Pinksterraces. Door het teruglopend aantal rijders, sponsors en toeschouwers krijgt de organisatie de begroting niet sluitend.

De jaarlijkse Pinksterraces op het Paalgraven circuit gaan in 2017 niet door. Dit nieuws is dinsdag 20 december te lezen in het Brabants dagblad. De organisatie laat weten dat het financieel risicote groot is en er een tekort dreigt van minimaal € 25.000.

“We zijn al blij dat we alle rekeningen voor 2016 hebben kunnen betalen. We hebben geen cent schuld, maar we hebben te weinig in kas om financiële risico’s te lopen”, aldus secretaris Martien Schuurmans.

Van een definitief einde van het evenement wil Schuurmans echter nog niet spreken.

“We gaan kijken hoe we in 2018 verder kunnen gaan.”

De Pinksterraces in Oss worden sinds 2006 verreden op het Paalgravencircuit langs de snelweg  A59. De historie van het wegrace evenement in Oss gaat echter terug tot in de zestiger jaren toen er elders in de stad de bekende 24 uur van Oss verreden werd.

Na het afhaken van de Dutch Superbike en Dutch Supersport klasse werden er in 2016 wedstrijden verreden meetellend voor de BeNeCup en het IRRC kampioenschap. Naast deze Supersport en Superbike motoren kwam de zijspanklasse in actie en werd er de inmiddels bekende 3 uren van Oss verreden onder auspicien van de SAM.

 

Officieel statement bestuur Stichting Wegrace Oss:

Geen nieuwe editie Pinksterraces 2017

Na 11 jaar de Pinksterraces te hebben georganiseerd op het stratencircuit Paalgraven in Oss, is het bestuur tot de conclusie gekomen dat organiseren van het evenement op dit niveau en onder deze omstandigheden niet verantwoordelijk is voor 2017.

Aanleiding van dit besluit is een optelsom van een aantal bepalende factoren:

  • Het aanbod van rijders is in de loop der jaren sterk afgenomen;
  • Terugloop van sponsorinkomsten;
  • Een steeds lagere opkomst van publiek.

Dit betekent niet perse het definitieve einde van de Pinksterraces.

Het bestuur zal zich in 2017 beraden over of en hoe invulling te geven aan dit unieke evenement voor de komende jaren.

Met pijn in het hart hebben we deze harde beslissing moeten nemen en zijn ons ervan bewust dat we vele rijders, vrijwilligers en sponsoren teleurstellen, maar zien op dit moment geen andere oplossing.

We danken iedereen voor het tot stand brengen van de Pinksterraces en voor hun medewerking op welke manier dan ook voor de afgelopen jaren.

Met verdrietige groet,

Het bestuur Stichting Wegrace Oss

 

Win, win, win……….

Ben jij ook één van de vele duizenden wegracefans die dagelijks geniet van het gratis Racesport.nl nieuws?  Ja, steun het werk van de Racesport.nl redactie door mee te doen aan de 2016 Racesport.nl support actie, een actie waarmee er opnieuw fantastische prijzen te winnen zijn.

Mooier kunnen we het niet maken toch?

Lees meer: bit.ly/2eGpcd5