Pirelli blijft ook de komende drie seizoenen de officiële bandenleverancier voor alle alle klassen van het FIM Superbike World Championship. Dit nieuws hebben Pirelli en de Dorna WSBK Organization maandag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt. Nieuw binnen de samenwerking is dat vanaf komend seizoen naast de WorldSBK ook de WorldSSP en de WorldSSP 300 klasse gebruik zullen gaan maken van slicks.

Pirelli is sinds 2004 de officiële bandenleverancier voor het FIM Superbike World Championship, het jaar dat de regel van één vaste bandenleverancier werd ingevoerd. De verlenging van het huidige samenwerking, die in 2020 afloopt, garandeert dat de bandenleverancier en het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap voor het twintigste seizoen op rij samen zullen werken.

De nieuwe overeenkomst brengt ook een belangrijke verandering met zich mee voor alle WorldSBK-ondersteuningsklassen. Vanaf 2020 zullen namelijk alle machines in WorldSSP, WorldSSP300 en de gloednieuwe Yamaha R3 bLU cRU European Cup uitsluitend nog gebruik maken van slick-banden – tot op heden gebruikten deze klassen nog profielbanden.

In de WorldSBK categorie worden 200/65 achter- en 125/70 voorbanden vanaf volgend jaar de standaardmaten, met een maximale toewijzing per rijder van 11 voor- en 13 achterbanden gedurende een raceweekend.

De toewijzing voor WorldSSP klasse zal bestaan uit 8 voor en 9 achter (met een nieuwe 190/60 maat achterband), terwijl voor WorldSSP300 de reglementen dezelfde blijven als nu, met uitzondering van de drie voor- (110/70) en drie achterbanden (140/70), die van de profielbanden naar slicks gaan.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App