De inmiddels traditionele KNMV Cup Endurance gaat dit jaar onder de naam ‘Pirelli Endurance' van start! In overleg met Martin van Soest van Pirelli Nederland heeft CRT een overeenkomst gesloten voor de Endurance van 7 september aanstaande op het circuit van Assen.

Pirelli is de afgelopen 6 jaar al een belangrijke partner van CRT Holland en de organisator is dan ook zeer verheugd te mogen melden dat het Italiaanse bandenmerk dit unieke evenement zal ondersteunen.

Veel rijders in de KNMV Cup rijden al jaren met Pirelli banden en ook zijn zij de vaste leverancier van banden in de Damen Leathers SV Cup; deze klasse rijdt sinds het begin met Pirelli Diablo's.

Inmiddels is de inschrijving voor deze Endurance op 7 september aanstaande gesloten. Het maximum aantal van 32 teams heeft zich reeds ingeschreven waarmee de organisatie op voorhand durft te zeggen dat ook deze editie weer een groot succes gaat worden.

De race verloopt over 3 uur en elk team kent minimaal 2, maximaal 4 rijders en minimaal 2 motoren. ‘s Ochtends worden de kwalificatietrainingen verreden op het TT circuit waarbij elke rijder minimaal 1 kwalificatiesessie moet hebben gereden.

In de middaguren gaat de Endurance van start. De Damen Leathers SV Cup en de JuniorCup klasse zullen op deze vrijdag ook een wedstrijd meerijden, meetellend voor het algemeen klassement in de KNMV Cup.