Loris Baz eindigde zaterdagmiddag in de eerste WorldSBK race van de Pirelli Spanish Round  op een keurige vijfde plaats. De Fransman bezorgde daarmee het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha opnieuw een top vijf klassering, een uitstekende prestatie van het in Nieuwleusen gevestigde privé team dat met deze prestatie wederom een aantal fabrieksmachines het nakijken gaf.

Loris Baz, die een uitstekende start van het weekend kende met de snelste tijd op vrijdag, kwalificeerde zich zaterdagochtend op een keurige zesde plaats. Zaterdagmiddag gedurende de race reed hij constant slechts een paar fietslengtes achter het podium om uiteindelijk als vijfde de finish te passeren.

Loris Baz: “Het is weliswaar nog geen podium, maar ik ben desondanks wel blij. We moeten maximaal punten zien te scoren zonder daarbij fouten te maken, en strijden met de fabrieksmachines is daarnaast altijd goed. De kwalificatie was OK, ik had het gevoel dat er nog wat meer in had gezeten, maar het was nog steeds geen slechte uitgangspositie. In de race had ik in het begin lastig, het kostte me ongeveer drie ronden om op tempo te komen. De motor was veel aan het glijden en ik moest stoppen met het gebruik maken van de achterrem, wat ongebruikelijk is voor mij. Toen begon ik terug te komen in de richting van de voorste drie, maar ik kon geen manier vinden om hen te passeren. In de slipstream raakten de banden oververhit en viel ik terug naar de vijfde plaats, maar over het geheel genomen ben ik blij met de klus die we vandaag hebben geklaard.

Kervin Bos, Ten Kate Racing Yamaha teammanager: “Normaalgesproken springen we een gat in de lucht met een prestatie als deze. Natuurlijk zijn we nu ook meer dan tevreden maar aan de andere kant wil je ook graag die podiumplaats, helemaal nu we er zo kort bij waren. We zijn wel vaker vijfde geworden maar dit keer zaten we er wel hiel dichtbij. Hoe dan ook, Loris heeft een geweldige race gereden onder de wel heel erg warme omstandigheden hier, de omstandigheden tijdens de race waren echt extreem. Ook de jongens in het team hebben fantastisch werk geleverd. We gaan nu met ons alle gegevens bekijken en dan proberen om voor morgen nog net dat kleine beetje extra te zien te vinden.”

Handige links Gran Premio Red Bull de Andalucía 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App