Op het Chang International Circuit worden zondag de Tissot Superpole en de tweede WorldSBK race van de Pirelli Thai Round verreden. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de tweede wedstrijddag.

In de Tissot Superpole werd Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing – Ducati) de 66e polesitter in de geschiedenis van het kampioenschap. Hij is de eerste Spanjaard met een Superpole zege sinds Carlos Checa in 2013 op Phillip Island. Hij is de vierde Spaanse pole-sitter na Carlos Checa (10 poles), Ruben Xaus en Fonsi Nieto (1).


Alvaro Bautista werd ook de eerste coureur met vier overwinningen behaald in de eerste vier races van het seizoen sinds 2017 (Rea: zijn aantal stopte op 5); de eerste die het deed op een Ducati sinds 2003 (Neil Hodgson: een reeks van 9 zeges in de eerste 9 races, gestopt destijds met een 2e plaats in Oschersleben na een clash met racewinnaar James Toseland).


Voor de vierde race op rij eindigde Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) op de tweede plaats achter dezelfde winnaar, Bautista. Dit is niet de eerste keer in de geschiedenis van de WorldSBK: de laatste keer was dat in de eerste vier races van 2003, toen het Fila Ducati Team vier opeenvolgende 1-2 plaatsten soorde met Neil Hodgson als winnaar en Ruben Xaus als runner-up.


In de Tissot Superpole in Thailand registreerde Rea zijn 34e tweede startplaats, dat is het dubbele aantal van zijn behaalde pole positions.


In de races van de zondag is Rea erop uit om zijn ongelooflijk winnende tempo te handhaven sinds zijn komst naar Kawasaki. Tot aan dit seizoen bleef hij nog nooit langer dan vier races achtereen zonder overwinning.


Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team) behaalde zijn 12e podium in de WorldSBK klasse, een aantal waarmee hij op gelijke hoogte komt als Gregorio Lavilla en Chris Walker. Buriram is het eerste circuit waar hij voor de derde keer een podiumplaats wist te behalen.


Ondanks het feit dat Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) al vroeg in race 1 ten val kwam, behoudt hij zijn record wat betreft het scoren van punten in al zijn gereden races in Buriram.


Race 1 was Davies zijn180e WorldSBK start, en de zondag te verrijden Superpole race wordt zijn 130e race in dienst van Ducati.


Michael Van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team) eindigde zaterdag voor de 19e keer op rij in de punten. Deze reeks begon hij afgelopen seizoen in Donington tijdens de door hem gewonnen eerste WorldSBK race van het weekend. In deze wedstrijd behaalde de Nederlander tevens zijn allereerste WorldSBK zege in zijn carrière.


De Superpole Race van zondag wordt de 210e WorldSBK start van Leon Camier (Moriwaki Althea HONDA Team).

 

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App