Pit Beirer: “Als Marc belt, nemen we net als anders gewoon de telefoon op”

4174
pit-beirer
Pit Beirer | foto© KTM Images

De MotoGP transfermarkt is dit seizoen spannender, moeilijker en ingewikkelder dan ooit. Nagenoeg alle contracten van de huidige MotoGP coureurs lopen aan het einde van dit seizoen af. Terwijl het Ducati management in Bologna overuren maakt wacht men bij KTM rustig af, houdt men de ontwikkelingen vanuit Italië nauwlettend in de gaten om vervolgens toe te slaan als blijkt als er een kwartje tussen de dubbeltjes zit.

De MotoGP transfermolen ontwikkelt zich langzaamaan tot een ware thriller. Ongeveer driekwart van de 22 zitjes tellende MotoGP startgrid is nog niet ingevuld, kortom de meerderheid van het huidige MotoGP veld heeft nog geen zekerheid voor 2025. Het middelpunt van de spanning ligt in Bologna, en met name in de Ducati fabriek en op het kantoor van Gigi Dall ‘Igna. Binnen Ducati zal men belangrijke knopen moeten doorhakken en de juiste keuzes moet maken wie in 2025 de vier officiële en nieuwste Ducati machines gaan bemannen.Met name het tweede zitje naast Francesco Bagnaia binnen het Ducati Lenovo Team is een momenteel een hot item. Pas als Jorge Martin, Marc Márquez of Enea Bastianini bevestigd is voor dit zitje dan pas zal de MotoGP transfermolen weer gaan draaien, kortom iedereen wacht op dit moment op het verlossende woord van Dall ‘Igna.

Bij KTM volgen ze deze ontwikkelingen op de voet, wetende dat ze niets moeten, gewoon af kunnen wachten en pas in actie hoeven te komen als er witte rook is in Bologna en er aan de hand van deze beslissingen een nieuwe situatie ontstaat, een situatie waar b.v. een Martin of Márquez ineens op de transfermarkt komen.

Pit Beirer, KTM sportdirecteur, liet de afgelopen dagen in een gesprek met het Duitse Speedweek.com echter weten zich op dit moment in een zeer gelukkige positie te bevinden en als KTM niet actief te zijn op de transfermarkt maar deze uitsluitend als waarnemer wordt gevolgd vanuit het Oostenrijkse Mattighofen.

Pit Beirer: “Het is op dit moment zeker een heel spannende situatie over wat er in de paddock gaat gebeuren, maar we zijn hier momenteel slechts waarnemers en als KTM niet actief bij betrokken. Wij zijn ontzettend blij met onze situatie. We hebben doorlopende contracten met Brad [Binder] en Pedro [Acosta] – en daarnaast hebben we ook Augusto [Fernandez] en Jack [Miller]. Onze belangrijkste motivatie is om ook hen verder te helpen, zodat ze hun volledige potentieel kunnen benutten. Als we dat kunnen doen, zal het perfect zijn en zullen we wegblijven van de huidige transfermarkt. We concentreren ons momenteel dus volledig op onszelf. We moeten Brad weer op het goede spoor zien te krijgen en met deze verantwoordelijkheid en dit geweldige team zie ik op dit moment geen reden om in te grijpen in de coureurscarrousel. Maar zodra Ducati heeft besloten wie er vanaf 2025 naast Pecco Bagnaia zal rijden, gaat onze telefoon natuurlijk weer over. En dan gaan we die, net zoals we altijd doen, gewoon opnemen.”

Wat als de beller Marc Márquez is?

Pit Beirer: “Ook dan. Maar we hoeven niet over Marc te praten. Marc is Marc. Hij is een held voor iedereen die van MotoGP houdt en leeft. Maar dat is op dit moment niet ons onderwerp. We kijken naar wat we hebben en dat is geweldig. Niet alleen met de coureurs hebben we een ideale situatie, maar ook met Tech3. Dankzij het vertrouwen tussen Hervé, zijn hele team en ons hebben we een stabiele samenwerking. In het begin kreeg Tech3 veel kritiek te verduren, maar nu staan ​​we op gelijke voet en met de komst van Pedro pakt het allemaal heel erg positief uit.
We kijken natuurlijk wel met een schuin oog naar Bologna en wachten af ​​hoe Gigi zijn plannen voor 2025 vorm gaat geven, maar belangrijker is dat we doorgaan met het boeken van progressie binnen ons eigen project. Vergeleken met vorig jaar lopen wij en Brad nog wel iets achter omdat we allemaal een aantal fouten hebben gemaakt.  Terug aan de top komen, dat is momenteel de belangrijkste opdracht.”

Laten we het er maar op houden dat Beirer zich politiek zeer correct uitlaat zoals een sportief directeur betaamd, geen woord teveel zegt maar tussen de regels door kan eenieder horen dat men op scherp staat bij KTM en op het juiste moment toe zal slaan indien zich er een mogelijkheid voordoet om of Márquez of Martin binnen te halen. Marc zal niet zelf bellen, Jorge zal zelf niet bellen maar hun zaakwaarnemers zijn de afgelopen tijd vast en zeker al weleens op de koffie geweest in de Red Bull hospitality tijdens een Grand Prix weekend.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.