Podium voor Colin Velthuizen tijdens openingsronde op de Lausitzring

69
colin-velthuizen
Colin Velthuizen - Lausitz | foto© Damon Teerink

Colin Velthuizen heeft een sterke indruk achtergelaten tijdens de eerste races van het IDM Supersport 300 seizoen op de Lausitzring. Tijdens de trainingen was de Heerjansdammer regelmatig bovenaan op de tijdlijst te vinden en in de eerste race finishte hij op een mooie derde plaats. In de tweede wedstrijd kwam de 15-jarige coureur als achtste over de finish.

In het weekend van 17 t/m 19 mei was het eerste raceweekend voor Colin Velthuizen in het IDM Supersport 300 kampioenschap. De eerste vrije training kon voor Velthuizen niet beter beginnen, want hij stond na afloop van de sessie eerste. Ook in de tweede training begon de coureur van NUTEC-RT Motorsports by SKM Kawasaki Team goed en eindigde uiteindelijk na onschuldige valpartij als vijfde in de training. Zaterdag stonden er twee kwalificatiesessies op het programma. De onderlinge verschillen aan de top waren klein. Velthuizen zelf was niet tevreden stond na de eerste kwalificatie op een zesde plaats. In de tweede kwalificatie wist de 15-jarige coureur zijn tijd met zeven tienden van een seconde te verbeteren en hij schoof daarmee twee plaatsen op in de tijdlijst. Hierdoor kwalificeerde Velthuizen zich als vierde voor de IDM Supersport 300 wedstrijden op de Lausitzring.

De eerste wedstrijd werd een hele spannende, want lang bleef er een grote kopgroep van zo’n tien rijders kort bij elkaar waaronder Velthuizen. In de loop van de race vielen er een aantal rijders uit de groep en de voorste twee rijders wisten in de laatste ronden een klein gat te slaan. Velthuizen reed gedurende de race veelal rond de zesde plaats, maar sloeg op het juiste moment toe. In de slotronden ging de coureur uit Heerjansdam in de aanval en wist hij de rijders voor hem één voor één te passeren, waardoor hij zijn Kawasaki Ninja 400 naar een prachtige derde plaats stuurde in de eerste race van het seizoen.

Na de start van de tweede race bleef de kopgroep niet bij elkaar. Velthuizen had net als in de eerste race geen goede start en kwam als zevende door na de eerste ronde. De Kawasaki-coureur kwam vervolgens in een groepje terecht dat vocht voor de vijfde plaats. Het was constant stuivertje wisselen en Velthuizen kwam als achtste over de finish. De coureur zelf was niet tevreden met dit resultaat, maar al met al mag Velhuizen zeer tevreden zijn over hoe hij zich heeft laten zien in de eerste races van het seizoen! In het weekend van 1 en 2 juni rijdt Velthuizen in de Alpe Adria op het TT Circuit Assen. Van 6 t/m 9 juni is de tweede ronde van het IDM kampioenschap op Oschersleben.

Colin Velthuizen:Het is natuurlijk super om het seizoen op het podium te beginnen. Ik had geen goede start, maar ik wist mij daarna wel naar voren te werken en derde te worden. In de tweede race had ik weer een slechte start en kwam ik in het verkeerde groepje terecht. Ik kwam naar voren in de groep, maar het lukte niet om weg te komen en toen werd ik weer ingehaald. Ik ben niet tevreden met mijn achtste plaats, maar ik sta nu wel tweede in het kampioenschap en dat is niet slecht na het eerste raceweekend. In Oschersleben is het doel om twee goede uitslagen te scoren!’