Podium voor Dion Otten op Gamma Racing Day

41
dion-otten
Dion Otten - Assen | foto© Van der Tuuk fotografie

Race 1 werd onder tricky omstandigheden verreden. Een natte maar langzaam opdrogende baan zorgde voor een moeilijke keuze qua setup. Uiteindelijk ging het hele veld op regenbanden van start. Dion zat vanaf het begin voorin en lag zelfs een aantal ronden aan de leiding.

Gedurende de wedstrijd van twaalf ronden werd het droger en droger, wat uiteraard zijn weerslag heeft op de slijtage van met name de achterband. De keuze van de achtervering speelt daarin een grote rol. Dion had even een angstig moment toen in de laatste ronde zijn Kawasaki Ninja 400 bij Duikersloot van achteren wegbrak. Daardoor verloor hij de slipstream én de aansluiting met de kopgroep. Plaats zes was zijn deel, desondanks een sterke wedstrijd!

Race 2 stond aan het eind van de dag gepland. Lang wachten, maar zeker de moeite waard. Een prachtige wedstrijd op een droge baan. Dion had een goede start maar verloor al in de eerste ronde zijn rechter kneeslider. Door deze ‘handicap’ viel hij terug naar P7, maar wist zich terug te knokken tot een grote groep rijders die aan het vechten was voor P2. Achter de rug van teammaat Scott Deroue, die vandaag oppermachtig was. Dion wist zich goed te positioneren en finishte na een zinderende laatste ronde met zenuwslopende duels als derde! De plaatsen twee tot en met acht zaten op de finish binnen één seconde!

Woensdag vliegt Dion voor een testdag naar het Zuid-Portugese Portimao, waar op 8 september de volgende World Supersport 300 wedstrijd op het programma staat.

 

Handige links GAMMA Racing Day 2019 – motorsportprogramma:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App