Podium voor Tom Booth-Amos en FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki op Portimão

371
tom-booth-amos
Tom Booth Amos | foto© Randy van Maasdijk

Na moeilijke en emotionele WorldSSP300-raceweekeinden in Spanje was FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki vastberaden om het seizoen positief te beëindigen op Autódromo Internacional do Algarve in Portugal.

Tom Booth-Amos startte zijn weekeinde met P1 op vrijdag en maakte na een lastige Superpole ook indruk in de eerste race dankzij een knappe P5, op slechts 0,4 seconde van de zege. Ook Dirk Geiger maakte veel indruk in zijn allereerste WorldSSP300-race voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki. Hij startte vanaf P11 en kende een lastig begin. Daarna kwam hij echter op stoom en reed dankzij een ongekend snelle racepace zelfs de snelste ronde van de wedstrijd. Dat bracht hem P6, net achter Tom.

De laatste WorldSSP300-racedag startte met regen en met Dirk op P3 in de natte warming-up! In de laatste race van het jaar was het wederom Tom die schitterende en tot het einde streed voor de overwinning. Hij werd uiteindelijk tweede in de race en tweede in de WK-eindstand. Dirk eindigde op P5 na wederom een waanzinnig sterke race. De jonge Harry Khouri finishte op zaterdag op P24 en was erop gebrand op zondag te strijden voor de punten maar eindigde net buiten de punten op P18.

Rob Vennegoor: ‘Het was een jaar met ups en downs, mooie overwinningen en podiums maar ook blessures, zoals altijd focussen wij ons op het positieve. Ik wil graag al onze rijders, sponsors, teamleden en fans bedanken voor de ongelooflijke support dit jaar. Het is een jaar om nooit te vergeten, dat is zeker. Nu gaat onze focus naar 2022 en hopelijk hebben we dan een normaal jaar. Tot snel!’

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]