Pol Espargaró naar Honda of Ducati, Andrea Dovizioso naar KTM?

87
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso | foto© Nico Schneider

Ondanks dat er momenteel niet gereden wordt lijken de MotoGP teams achter de schermen wel druk door te werken aan hun rijdersbezetting voor komende seizoen. Met name Pol Espargaró en Andrea Dovizioso blijken de gemoederen aardig bezig te houden.

Onlangs gaf Pol Espargaró in een interview al te kennen dat de Honda RC213V een machine is die goed bij zijn rijstijl zou passen. De verhalen over een eventuele overstap van KTM naar Honda verwees de Spanjaard echter nog naar het land der fabelen. Nu blijkt dat niet alleen Honda interesse heeft getoond in de jongste van de twee Espargaró broers maar dat ook Ducati wel in zee zou willen met de huidige KTM-coureur.

Liet Ducati onlangs nog weten de rijders voor komend MotoGP seizoen te zullen zoeken binnen de eigen huidige rijdersgroep (Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci, Jack Miller, Francesco Bagnaia en Johann Zarco), inmiddels is duidelijk dat er een flinke kink in kabel is gekomen in de contractbesprekingen tussen Ducati en Dovizioso. De drievoudig MotoGP-runner up van de afgelopen jaren zou zelf de knuppel in het hoenderhok hebben gegooid en een langer verblijf bij zijn huidige werkgever daarmee op het spel hebben gezet.

Door deze actie lijkt Ducati inmiddels aangeklopt te hebben bij Pol Espargaró. Daarmee kan de Spanjaard dus naast de interesse van Honda ook rekenen op belangstelling van de Italiaanse motorenfabrikant. Ondanks deze interesse wil KTM echter niets liever dan het contract verlengen met Pol Espargaró, maar heeft men inmiddels ook een hengel uitgeworpen bij de manager van Dovizioso om te informeren naar zijn diensten vanaf 2021.

KTM-baas Pit Beirer liet onlangs in een gesprek met autosport.com echter weten dat hij er vooralsnog vanuit gaat dat KTM na dit seizoen verder gaat met de huidige gecontracteerde rijders.

Pit Beirer: “Dit is een moeilijke tijd voor rijderswisselingen, omdat er nog geen races zijn verreden, niemand kan de evolutie van zowel rijder als motor inschatten. Tegelijkertijd kunnen we ook niet te lang wachten. We zijn op dit moment aan het onderhandelen en het doel is om de huidige contracten te verlengen.”

In het gesprek wees Beirer een eventueel vertrek van Pol Espargaró resoluut van de hand.

Pit Beirer: “Het is normaal voor mij om andere voorstellen te horen, maar ik ben erg optimistisch over mijn wens om de coureurs die we hebben te behouden. Een vervanger voor Pol? Als je succesvol wilt zijn met plan A, moet je geen energie verspillen aan een plan B. Ik hoop voordat de races beginnen de contracten met zowel Pol Espargaró en Brad Binder maar ook die van Miguel Oliveira en Iker Lecuona van (Tech3] te hebben verlengd.”

Waar rook is is vuur en het moge duidelijk zijn dat Dovizioso inmiddels de deur voor zichzelf bij Honda dicht heeft gegooid. Mocht de Italiaan vertrekken bij Ducati dan blijven alleen Aprilia en KTM als optie over, dit aangezien Suzuki en Yamaha hun rijdersbezetting voor de komende twee jaar inmiddels al rond hebben.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App