Pol Espargaró ondergaat succesvolle schouderoperatie

134
pol-espargaró
Pol Espargaró | foto© motogp.com

Pol Espargaró is zaterdagavond in Barcelona succesvol geopereerd aan zijn eerder op de dag op het Motorland Aragon gebroken linker sleutelbeen. De Red Bull KTM Factory Racing zal nog wel 24 uur ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven alvorens hij aan zijn revalidatie kan beginnen.

Het is vooralsnog niet het seizoen van Pol Espargaró. De Red Bull KTM Factory Racing coureur moest de afgelopen tijd al de wedstrijd van de Tsjechische Grand Prix en de Grand Prix weekenden op de Red Bull Ring en Silverstone aan zich voorbij laten gaan vanwege een tijdens de warm-up van de Tsjechische Grand Prix opgelopen schouder- en nekblessure.

Onlangs tijdens het Grand Prix weekend op het Misano World Circuit keerde Pol Espargaró terug maar zaterdagochtend tijdens de derde vrije training van de Gran Premio Movistar de Aragón ging het opnieuw mis. De jongste van de twee broers Espargaró kwam ten val in bocht vijftien waarbij hij hard op zijn linker schouder terecht kwam – de onlangs ook geblesseerde schouder. In het medical centre kreeg de Spanjaard te horen dat er sprake was van een breuk.

Lees ook: Pol Espargaró opnieuw uitgeschakeld; linker sleutelbeen gebroken

Na het horen van dit nieuws besloot Espargaró MotorLand Aragon te verlaten om naar het Universitair Dexeus Hospital in Barcelona te gaan voor een operatie. Deze operatie werd zaterdagavond uitgevoerd door de bekende circuitarts Dr. Xavier Mir. Bij de succesvol verlopen operatie werd een titanium plaatje geplaatst die met 6 schroeven om de breuk te fixeren.

Pol Espargaró zal na de operatie nog 24 uur ter observatie in het ziekenhuis moeten verblijven alvorens hij opnieuw aan een revalidatieproces kan beginnen. Hoewel het nog niet officieel bekend gemaakt is zal Pol Espargaró er zo goed als zeker tijdens de volgende Grand Prix in Thailand niet bij zijn, KTM baas Pit Beier liet zondagochtend in Aragon al weten dat KTM MotoGP testcoureur Randy de Puniet zo goed als zeker als vervanger op zal gaan treden.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App