Pol Espargaró heeft bevestigd dat hij in gesprek is met Honda om komend seizoen één van de twee Repsol Honda Team machines te mogen bemannen. Volgens de Spanjaard is Honda echter niet het enige MotoGP fabrieksteam waarvan hij een aanbod op zak heeft, ook zijn huidige werkgever KTM en Ducati hebben interesse in zijn diensten voor 2021.

Het huidige contract van Red Bull KTM Factory Racing MotoGP coureur Pol Espargaró loopt, net als de contracten van een groot aantal collega MotoGP coureurs, aan het einde van dit seizoen af. KTM liet onlangs al weten dat de Spanjaard hen te kennen heeft gegeven dat hij zijn na dit seizoen aflopende contract niet wenst te verlengen.

Na dit nieuws doken al snel de geruchten op dat Pol Espargaró in 2021 de overstap gaat maken naar Honda en dat hij binnen het Repsol Honda Team de teamgenoot zal gaan worden van niemand minder dan achtvoudig wereldkampioen Marc Marquez. Ondanks dat de Spanjaard tot op heden zelf de kaken stijf op elkaar heeft gehouden heeft KTM inmiddels al wel bevestigd dat zij op zoek moeten naar een nieuwe ervaren rijder voor 2021 omdat hun huidige protegé het komende seizoen de overstap zal maken naar Honda.

Inmiddels heeft ook Pol Espargaró zelf het stilzwijgen ook deels doorbroken en in een gesprek met motogp.com voor het eerst toegegeven een aanbod van Honda op zak te hebben en een mogelijke overstap naar het Repsol Honda Team tot de mogelijkheden behoort.

Pol Espargaró: “Het is een droomaanbod, want laten we eerlijk zijn, elke coureur wil deze motor. Maar op dit moment is er nog niets zeker. De situatie in de MotoGP is dat er enkele zitjes vrij zijn en mijn huidige contract loopt aan het einde van dit jaar af. Het is logisch dat de MotoGP fabrikanten dan informeren bij de rijders, ja en ik ben vrij om te luisteren naar hetgeen ze te bieden hebben. Ik zit bij KTM, een grote naam en een grote fabriek die vecht voor iets interessants en waarbij een groot deel van het project op mijn schouders rust, maar het is natuurlijk altijd leuk als je meerdere aanbiedingen op zak hebt. Ik denk dat Honda de motor is die het grootste deel van de grid wil. Dit is duidelijk, iedereen wil deze fiets en ook velen zullen graag een Ducati fabrieksfiets onder hun kont willen. Dit zijn de twee beste fietsen op de grid op dit moment. Om van deze twee fabrikanten een aanbod op zak te hebben is natuurlijk als een droom. Maar er zijn ook nog andere fabrikanten in het spel, kortom we praten met alle fabrieken.”

Ondanks dat het een publiek geheim is dat Pol Espargaró inmiddels al mondeling akkoord is met Honda houdt hij nog zeker een slag om de arm zodra het Repsol Honda Team en Marc Marquez ter sprake komen.

Pol Espargaró: “We hebben de afgelopen jaren gezien dat Marc Marquez degene is die de meeste races wint. Marc is een legende, hij is een geweldige rijder, maar uiteindelijk rijdt hij bij HRC, wat betekent dat hij elke wedstrijd kan winnen en hij laat dit elke wedstrijd ook zien, met daarbij ook nog eens een grote voorsprong op de tweede coureur binnen het team wat betreft punten. Zeker, ik zou graag naar één van hen (Honda-Ducati) willen gaan, maar ik moet ook zien wat de situatie is met KTM en wat we kunnen doen. Daarom zeg ik dat het erg vroeg is, maar wie wil nu niet luisteren naar een aanbieding van deze twee partijen, partijen die beiden de beschikking hebben over een fiets waarmee je kunt strijden voor de titel. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar het ziet er goed uit van mijn kant. Ik heb vorig jaar een goed seizoen gedraaid, een seizoen waarin ik opnieuw veel geleerd heb en me tevens opnieuw heb weten te verbeteren.”

Zoals al eerder gezegd, maar nog niet officieel bevestigd: Pol Espargaró en Honda lijken er inmiddels onderling al uit te zijn, de deal lijkt zelfs al een tijdje geleden beklonken te zijn. Het probleem is echter dat de Spanjaard vanwege zijn huidige contract bij KTM pas na 15 september openlijk mag praten over zijn eventuele toekomstplannen voor 2021. De fans zullen dus nog even geduld moeten hebben, of Honda en KTM moeten hierover voor die tijd onderling afspraken maken. Het lijkt wel politiek………


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App