Pol Espargaró (P1): ‘Ik ga morgen voor alles of niets’

295
Pol Espargaró - Circuit Ricardo Tormo | foto© motogp.com

Pol Espargaró behaalde zaterdagmiddag zijn tweede pole position van het seizoen in de MotoGP klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De Spanjaard is nog steeds op zoek naar zijn eerste zege in de koningsklasse en zou niets liever willen dan dat op de KTM te doen voordat hij het team aan het eind van dit jaar verlaat.

De weersomstandigheden hebben dit weekend op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia tot dusver al een grote rol van betekenis gespeeld. Op vrijdagochtend regende het hard tijdens de eerste vrije training terwijl de tweede vrije training op een half-natte / half-droge baan werd verreden. Zaterdagochtend regende het opnieuw terwijl het zaterdagmiddag weer langzaamaan opdroogde.

Uiteindelijk bleek het in de tweede en beslissende kwalificatiesessie voor de MotoGP klasse net droog genoeg te zijn voor slicks. Wel waren er nog veel natte plekken op de baan te zien en was het dus zaak voor de coureurs om zeer precies te zijn, een foutje op het natte gedeelte van de baan zou meteen worden afgestraft.

Met grote risico’s reed Pol Espargaró uiteindelijk met een 1’40.434 de snelste rondetijd voor Alex Rins en Takaaki Nakagami waarmee hij zijn tweede pole position van het jaar behaalde op de KTM. Brad Binder en Miguel Oliveira hebben dit seizoen al een overwinning behaald op de Oostenrijkse machine terwijl Pol Espargaró degene is die al vanaf het begin betrokken is bij het project van KTM. Aan het eind van dit seizoen verlaat de Spanjaard zijn team en stapt hij over naar grootmacht Honda, voordat dat zover is zal Espargaró dolgraag nog zijn eerste MotoGP overwinning behalen met de KTM en een gebrek aan inzet en wilskracht is er dan ook zeker niet.

Pol Espargaró: “Deze pole position voelt heel goed. Vooral in de lastige omstandigheden waar je aan de ene kant een mooi resultaat kunt behalen maar je aan de andere kant ook een flinke crash riskeert, met deze kalender met drie races op rij kan je dat zo een aantal races kosten. Ik zat al aandachtig naar Q1 te kijken om te zien hoe riskant de omstandigheden op de baan waren. Mijn ronde was uiteindelijk heel goed ook al verloor ik hier en daar een paar tienden. Ik ben heel blij en we zijn klaar voor een goede race morgen, ook al weten we niet precies hoe de omstandigheden zullen zijn.

Ik ga morgen voor alles of niets. Er zijn nog drie races te gaan en we kunnen nog een mooie plaats bemachtigen in het kampioenschap als we drie sterke resultaten behalen. Daar zit wel een risico aan vast maar ik ga niets aan het toeval overlaten. Als dat mij een crash kost in één van die drie races dan is dat maar zo. We kunnen nog iets moois laten zien en we hebben daar hier alvast een goede uitgangspositie voor.”

De coureurs komen zondagochtend eerst nog in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie om 10:00 uur. Deze zal van groter belang zijn dan gebruikelijk aangezien de voorspellingen zijn dat het de hele dag droog blijft en de coureurs dus pas voor het eerst dit weekend rijtijd hebben op een volledig droge baan. De race over 27 ronden gaat om 14:00 uur van start.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App