Pol Espargaró (P3): ‘Gedurende de race kreeg ik steeds meer vertrouwen’

126
Pol Espargaró op het podium in Le Mans | foto© motogp.com

Pol Espargaró finishte zondagmiddag als derde in de MotoGP race op het Bugatti Circuit in Le Mans. Het is inmiddels al het derde podium van de Spanjaard in 2020 maar volgens hem had een andere bandenkeuze nog meer kunnen opleveren.

Het bewijst maar weer hoe groot de stappen zijn die KTM heeft gemaakt in 2020 wanneer hun coureurs zeggen dat ze stiekem op meer hadden gehoopt na op het podium te finishen in plaats van heel blij te zijn met het behaalde resultaat. Pol Espargaró was zeker heel tevreden met zijn race en zijn derde podium van 2020 maar na afloop was er toch het gevoel bij de Spanjaard te bespeuren dat er nog wel iets meer in had gezeten.

Espargaró kon de Ducati armada in de beginfase niet bijhouden maar naarmate de race vorderde kwam de Moto2 kampioen van 2014 steeds meer in vorm. Uiteindelijk leek de soft-compound voorband toch enigszins een belemmering te zijn maar het was opnieuw een sterke race van Espargaró en zijn KTM RC16.

Pol Espargaró: “De Ducati’s waren ongelooflijk vandaag, vooral in het begin van de race waarbij zij hun banden meteen al op temperatuur wisten te krijgen. Maar richting het einde van de race zag ik dat [Andrea] Dovizioso het moeilijk had en bij het accelereren was hij constant aan het short-shiften, zijn achterband was volledig kapot. Ik had het gevoel dat wij iets extra’s hadden, met name in de acceleratiezones, en uiteindelijk kon ik aan het einde van de race met de Ducati’s in gevecht gaan. In de beginfase was het onmogelijk om ze te volgen, ik was alleen maar aan het focussen om te blijven zitten. Het was erg glad, zowel de voorkant als de achterkant was veel aan het glijden.

Maar naarmate de race vorderde werd het gevoel steeds beter en toen ik merkte dat ik alles onder controle had kon ik een goed ritme rijden. Op een gegeven moment zag ik dat het verschil tussen mij en [Alex] Rins niet groter werd en ik zelfs op hem inliep. Ik kon steeds later remmen en ik begon te geloven in het podium.

Uiteindelijk kwam ik in de slotfase net iets tekort. Ik denk dat het aan de voorband lag, misschien hadden we wel de medium-compound moeten gebruiken. We hebben daar in ieder geval wel over nagedacht maar uiteindelijk toch de soft-compound voorband gebruikt. We misten het vertrouwen om toch die keuze te maken maar dat is achteraf praten. Ik ben uiteindelijk heel blij dat ik dit podium behaald heb. In de laatste drie races hebben we twee keer op het podium gestaan maar nu is het zaak om constanter te worden. Ook zesde of zevende worden op dagen waarin we niet voor het podium kunnen strijden is belangrijk om zoveel mogelijk punten te scoren. Het laatste gedeelte van het seizoen gaat in ieder geval interessant worden.”

De MotoGP paddock verkast nu naar Motorland Aragón waar komend weekend alweer het volgende raceweekend zal plaatsvinden. Op het Spaanse circuit zullen twee opeenvolgende MotoGP raceweekenden worden gehouden.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App