Pol Espargaró (P3): ‘Ik ben heel trots op vijf podiums in negen races’

Pol Espargaró - Circuit Ricardo Tormo | foto© KTM Images

Pol Espargaró kwam zondagmiddag aan het eind van de MotoGP race op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia wederom als derde over de finish. De Spanjaard heeft vijf podiumfinishes in de laatste negen MotoGP races behaald maar is nog steeds op zoek naar die eerste zege in de koningsklasse.

KTM en Pol Espargaró gaan bijna uit elkaar en de eerste MotoGP overwinning is er voor de Spanjaard tot dusver nog niet gekomen. Zondagmiddag kwam Espargaró als derde over de finish achter racewinnaar Franco Morbidelli en Jack Miller.

De eerste MotoGP zege voor Espargaró zal dus nog even moeten wachten maar de Spanjaard liet na afloop weten heel erg tevreden te zijn met zijn voorlaatste raceweekend op de KTM RC16. De machine is goed maar met name de werkwijze van hemzelf en het team lijken de vruchten af te werpen. In de laatste negen MotoGP races stond Espargaró vijf keer op het podium. Daarmee heeft hij ook stappen gemaakt in het kampioenschap en staat hij nu zevende, echter is hij maar vijf punten verwijderd van de vierde plaats.

Volgend weekend heeft Espargaró de laatste kans om alsnog die MotoGP zege te behalen op de KTM na vier seizoenen met de Oostenrijkse fabrikant. Aan de inzet zal het in ieder geval niet liggen.

Pol Espargaró: “Vijf podiums uit negen races, het klinkt bijna alsof het niet echt is. Het voelt alsof we dromen na al het harde werk van de afgelopen vier jaar, dit is waarvoor we zo hard gewerkt hebben. We zijn heel trots, vooral in deze achtereenvolgende races op hetzelfde circuit waar iedereen de tijd heeft om het beste uit hun pakket te halen. Met al die extra kennis van een tweede weekend zitten we allemaal heel dicht bij de limiet.

Het behalen van zulke goede resultaten in deze back-to-back races is heel belangrijk want het betekent dat de machine goed is maar, nog belangrijker, dat we heel goed werken en we de juiste stappen zetten. We zijn heel trots op wat we momenteel laten zien. We hebben nog een race te gaan in Portimão en we weten niet echt wat daar gaat gebeuren. We staan momenteel op een goede plaats in het kampioenschap en ik ben nogmaals heel trots op wat we momenteel laten zien.

In deze race waren we vooral weer bij het aanremmen heel sterk. Ik had drie ronden nodig om de juiste temperatuur in de voorband te krijgen maar daarna voelde het heel goed. Ik reed achter Jack [Miller] en ik maakte steeds tijd goed in de remzones. Maar vanaf het midden van de race zette hij de turbo aan en kreeg ik problemen met de achterband, deze begon veel te spinnen onder een hellingshoek. Ik kon niet meer rijden zoals ik wilde en Taka [Nakagami] kwam in de slotfase nog dichterbij maar we staan weer op het podium en dat is het belangrijkste.”

Komend weekend vindt alweer het laatste Grand Prix weekend van 2020 plaats. De MotoGP paddock reist af naar Zuid-Portugal om het seizoen af te sluiten met de laatste Moto3, Moto2 en MotoGP race van het jaar op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App