Dani Pedrosa zal een operatie moeten ondergaan aan zijn pols. De Spanjaard kwam afgelopen zondag tijdens de race op het Termas de Río Hondo Circuit in Argentinië hard ten val nadat hij door Johann Zarco naar een natte plek op de baan verwezen werd en zijn Honda niet meer onder controle kon houden.

Wederom zal Dani Pedrosa onder het mes moeten. Na een ongelukkige crash in de race afgelopen zondag in Argentinië zal de Spanjaard zeer binnenkort een operatie moeten ondergaan aan zijn pols. De Repsol Honda coureur is dinsdagmiddag (10 april) op bezoek geweest bij Dr. Xavier Mir in het Ospedale Dexeus ziekenhuis in Barcelona om diverse checks uit te laten voeren, nadat hij veel last had van zijn pols. De eerste controles in Argentinië wezen op een breuk maar Pedrosa wilde graag in Barcelona zekerheid krijgen.

Verschillende tests wezen erop dat de 32-jarige coureur geopereerd moet worden en dat dit hoogstwaarschijnlijk vandaag (dinsdag 10 april) nog gaat gebeuren. Na afloop van deze operatie kunnen de doktoren inschatten hoe lang de revalidatieperiode zal zijn. Het volgende raceweekend staat over slechts tien dagen te beginnen op het Circuit of the Americas in Texas, Verenigde Staten.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag