Het Autodromo Internacional do Algarve zal ook de komende drie jaar deel uit blijven maken van de FIM Superbike World Championship kalender. Dit nieuws hebben Parkalgar (Autodrómo Internacional do Algarve) en de Dorna WSBK Organization vrijdag wereldkundig gemaakt.

Terwijl de WorldSBK en WorldSSP coureurs een tweedaagse test afwerken op het Autodromo Internacional do Algarve is bekend geworden dat er op het Portugese circuit ook in 2020, 2021 en 2022 een ronde van het FIM Superbike World Championship zal worden verreden.

Paulo Pinheiro (CEO Autodromo Internacional do Algarve), Isilda Gomes, burgemeester van de stad Portimâo, João Fernandes, (Voorzitter Algarve Tourism Board)en Gregorio Lavilla (WorldSBK Sporting and Organization directeur) tekenden hiervoor vrijdag een nieuwe driejarige overeenkomst

Portimâo
Het Autodromo Internacional do Algarve maakt sinds het seizoen 2008 deel uit van de kalender (met uitzondering van het seizoen 2016). Naast het feit dat de Portugese ronde jaarlijks op het circuit wordt verreden is het circuit ook regelmatig plaats van handeling voor een Official WorldSBK Test en reizen veel teams en coureurs regelmatig af naar het aan de Portugese zuidkust gelegen circuit voor een privé test.

De 2019 editie van de Acerbis Portuguese Round, die wordt verreden van 6 t/m 8 september aanstaande, is het eerste wedstrijdweekend na de lange WorldSBK zomerstop.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App