Presentatie 2020 Petronas Yamaha Sepang Racing Team

19
petronas-yamaha
2020 Petronas Yamaha Sepang Racing Team | foto© Sepang Racing Team

Het Petronas Yamaha Sepang Racing Team presenteerde donderdag op het Sepang International Circuit – de thuisbasis van het team – haar plannen en kleurstelling voor komend seizoen. Fabio Quartararo en Franco Morbidelli trokken het doek van hun machines die komend seizoen in nagenoeg dezelfde kleurstelling als in 2019 op de circuits te vinden zullen zijn.

Naast de fabrieksteams van Suzuki en Yamaha presenteerde ook het Petronas Yamaha Sepang Racing Team hun plannen en kleuren voor het komende seizoen. Fabio Quartararo en Franco Morbidelli zullen ook in 2020 de machines bemannen van het team dat in 2019 zijn debuut maakte in de koningsklasse en menigeen verraste met uitstekende prestaties. Voor komend seizoen zal Quartararo kunnen beschikken over het nieuwste materiaal van Yamaha – hetzelfde materiaal waarmee ook Maverick Viñales en Valentino Rossi in actie komen – terwijl Morbidelli het zal moeten doen met een combinatie van het 2019 en 220 model.

De kleurstelling is op enkele kleine details na gelijk gebleven waarbij er vanzelfsprekend weer een prominente plaats is gereserveerd voor titelsponsor Petronas. Voor de kenners die goed opgelet hebben is er een nieuw logo op de kuipen te zien, het logo van With U. Niets bijzonders zult u nu vast zeggen, maar dit is hetzelfde logo dat we dit seizoen ook groot op de kuipen zien staan van de motoren van het SKY Racing Team VR46.

With U, is echter geen nieuwe sponsor van de Maleisische formatie, dit is de nieuwe naam van Europe Energy – het sponsorlogo welke we in het verleden de kuipen van het Estrella Galicia 0,0 MarcVDS MotoGP team zagen sieren en het afgelopen jaar te zien was op de kuipen van het Petronas Yamaha Sepang Racing Team.

Morbidelli is in Italië een van de gezichten van With U, of dat een reden is van de dubbele samenwerking of dat dit de eerste aanzet is van iets moois in 2021 is voorlopig nog even de vraag.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App