Honda Racing Corporation zal op 21 februari aanstaande het nieuwe en officiële Honda WorldSBK Team aan de media en het publiek presenteren. De presentatie vindt plaats in het bekende ‘Honda Welcome Plaza Aoyama’ in Tokio, Japan.

Er is al veel over gesproken maar tot op heden nog weinig officieel bekend, het nieuwe Honda WorldSBK project waarmee ’s werelds grootste motorenfabrikant op jacht wil gaan naar succes in het FIM Superbike World Championship.

Wat al enige tijd bekend is dat Álvaro Bautista en Leon Haslam het rijdersduo zullen vormen, men gebruik zal maken van een compleet nieuwe Honda CBR1000RR-R Fireblade en dat het team zal opereren vanuit Barcelona.

In de wandelgangen wordt er wel al gesproken dat het team nauw verbonden zal zijn aan het Repsol Honda Team en dat het bedrijf van Alberto Puig – hetzelfde bedrijf dat ook de organisatie van de Asia Talent Cup verzorgd – verantwoordelijk zal zijn voor de werkplaats faciliteiten en het logistieke gedeelte van het nieuwe team.

Bautista en Haslam hebben inmiddels wel al kennis gemaakt met de nieuwe 2020 versie van de Honda CBR1000RR-R Fireblade, deze test vond onlangs plaats in november op het Motorland Aragon Circuit maar deze test werd wel verreden achter gesloten deuren. Wanneer Honda zich voor het eerst gaat meten met de concurrentie is ook nog niet bekend, dit zou het geval kunnen zijn eind januari tijdens de eerste officiële WorldSBK Test van 2020 in Jerez echter een bevestiging voor deelname aan deze test is er nog niet van de kant van Honda.

Wat inmiddels wel bekend is dat HRC WorldSBK Team, voordat de eerste ronde van het 2020 FIM Superbike World Championship van 28 februari tot 1 maart wordt verreden op het Phillip Island Grand Prix Circuit, officieel zal worden gepresenteerd. Deze presentatie staat gepland op 21 februari 2020 in Japan. Plaats van handeling is het ‘Honda Welcome Plaza Aoyama’ in Tokio.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App