Progressie voor Wayne Tessels tijdens Superbike IDM Assen

131
tessels
Wayne Tessels | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Na de overwinningen een week eerder op de Junior Track van het TT Circuit was het nu tijd voor het grote werk. Dit weekend stonden we aan de start van het sterke IDM kampioenschap. Na hard werk van Wayne en het team tijdens de trainingen werden er mooie stappen gemaakt en kon Wayne uiteindelijk twee maal het erepodium halen.

Na een zomerstop van 2 maanden was het uiteraard weer wennen op de Kawasaki ZX-10R. Op vrijdag was de baan nat tijdens de eerste en tweede vrije training. Het gevoel was weer enigszins terug, maar de echte stappen werden pas later op de dag gemaakt toen de baan opgedroogd was. Elke sessie werd er vooruitgang geboekt door het team.

Op zaterdag werden er een aantal aanpassingen aan de motor gedaan voor de eerste kwalificatie. In het ONK Superbike kampioenschap pakte Wayne de 2de tijd met een 1:41,6. Tijdens deze kwalificatie werd er weer belangrijke informatie verzameld voor de tweede kwalificatie waarbij de Kawasaki-coureur zijn tijd aan wist scherpen tot 1:41,2. In het gecombineerde veld (IDM Superbike en IDM Superstock) was dit goed voor een 9de tijd en de derde tijd in het ONK Superbike veld.

Op zondag waren er weer veel supporters en sponsoren naar Assen afgereisd om Wayne aan te moedigen tijdens de twee races die hij deze dag had. In samenwerking met De Partyshop, Midden Holland evenementen en Kawasaki konden alle gasten in stijl genieten van alle races.

Tijdens de eerste race had Wayne een slechte start en kwam pas als 14de de eerste ronde door. Na de groep coureurs voor hem ingehaald te hebben lag hij op een 9de plaats. Door een reeks snelle rondetijden wist de Lopiker zich op te werken naar een 6de plaats in het gecombineerde veld en verbeterde zijn tijd naar 1:40,5. Een mooie stap vooruit dankzij hard werk van het team. Voor het ONK Superbike betekende dit een 2de plaats en mocht Wayne dus naar het podium.

De tweede race ging later op de dag van start. Opnieuw kwam Wayne niet goed van zijn plek en verloor opnieuw een aantal plaatsen. Toch wist hij zich naar voren te strijden. Diverse mooie inhaalacties verder kwam Wayne op de 2de plaats in het ONK Superbikes te rijden en pakte dus opnieuw een podiumplek.