PrüstelGP presenteert coureurs en een nieuwe titelsponsor voor 2020

48
carXpert-PrüstelGP-2020
Onthulling motoren carXpert PrüstelGP | foto© PrüstelGP

Het op de Duitse Sachsenring gevestigde Moto3 team Prüstel GP presenteerde afgelopen weekend haar plannen voor 2020. Naast een drietal Grand Prix coureurs kon er tevens een nieuwe titelsponsor gepresenteerd worden, het Zwitserse carXpert.

Na het vertrek van zowel Jakub Kornfeil als ook Filip Salac, de twee coureurs die in 2019 uitkwamen voor het team, kent de Moto3 line-up van het carXpert PrüstelGP – de naam waaronder het Duitse team in 2020 aan de start zal verschijnen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap – een enigszins ongewone rijderssamenstelling. In 2020 zal het team namelijk bestaan uit een drietal coureurs, te weten Barry Baltus (#70, België), Jason Dupasquier (#50, Zwitserland) en Dirk Geiger (#60, Duitsland).

Ondanks dat het team drie rijders binnen de gelederen heeft zal men slechts met twee rijders aan de start verschijnen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Wat is namelijk het geval, de 15-jarige Baltus is momenteel nog te jong om deel te nemen als coureur in de Moto3 klasse. De Dorna regels schrijven namelijk voor dat een coureur minimaal 16 jaar oud dient te zijn voor deelname, Baltus is hierdoor de eerste vier Grand Prix weekenden niet gerechtigd om van start te gaan. Vanwege dit feit heeft het team Geiger aangetrokken om tijdens de eerste vier Grand Prix weekenden van het seizoen op te treden als teamgenoot van Dupasquier.

Het plan van carXpert PrüstelGP is om de snelle en talentvolle Belg in eerste instantie van start te laten gaan tijdens het openingsweekend van het CEV Repsol in Portimâo om hem vervolgens vanaf de vijfde Grand Prix van het seizoen zijn debuut te laten maken in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Een ander hoogtepunt tijdens de presentatie was de onthulling van de nieuwe NTC-motor, ook een KTM 250 cc-machine. Freddie Heinrich en Dustin Schneider zullen in de kleuren van PrüstelGP van start gaan in deze nieuwe Nothern Talent Cup. Daarnaast kondigde PrüstelGP de uitbreiding aan van de samenwerking met de AMC-Sachsenring en de ADAC Saxony. De jonge talenten van de pocket- en minibike-serie rondom de Sachsenring kunnen zich nu verheugen op een speciaal fietsontwerp van de PrüstelGP Academy.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App