PTR Triumph tekent Booth-amos en Vostatek voor 2024 World Supersport seizoen

922
Tom Booth-amos, Simon Buckmaster en Ondrej Vostatek | © PTR Triumph

PTR Triumph heeft de rijdersbezetting voor 2024 bekendgemaakt. De Britse fabrikant en het Britse team zal komend seizoen aan de start van het World Supersport kampioenschap verschijnen met Tom Booth-amos en Ondrej Vostatek. 

PTR Triumph Racing onthult een gedeeltelijk vernieuwde line-up voor het wereldkampioenschap Supersport 2024, want Ondřej Vostatek behoudt zijn stoeltje bij het team en krijgt gezelschap van nieuwkomer Tom-Booth Amos.

Booth-Amos klimt aan boord van de Triumph Street Triple 765 RS na succesvolle British en World Supersport-seizoenen in 2023, waarin de Britse coureur als tweede eindigde in het Britse kampioenschap met zeven overwinningen en een beste resultaat van de zesde plaats in het wereldkampioenschap, terwijl hij ook het World Supersport Challenge-kampioenschap won.

Vostatek begint aan zijn eerste volledige seizoen bij PTR Triumph Racing na de laatste vijf races van 2023 met het team te hebben gereden, waar hij een paar twaalfde plaatsen behaalde en steeds dichter bij de top tien kwam. De FIM CEV Superstock 600-podiumwinnaar en vicekampioen van dat kampioenschap heeft al ervaring met de 765 cc-driecilinder van Triumph en zal proberen te profiteren van de vooruitgang die hij heeft geboekt sinds hij bij het team kwam.

PTR Racing heeft een reputatie als racewinnaar want in 2022 behaalde Triumph de eerste overwinning ooit in het wereldkampioenschap Supersport en de eerste met de ‘Next Generation’-formule. Het team staat regelmatig op het podium van het wereldkampioenschap Supersport, afgelopen jaar nog tijdens de Indonesische ronde in Mandalika dit seizoen.

Booth-Amos en Vostatek beginnen aan een testprogramma in het winterseizoen voordat het officiële testen begint in Australië op 19 en 20 februari 2024. Slechts vijf dagen later begint het 12 ronden tellende seizoen op dezelfde locatie – Phillip Island – van 23 t/m 25 februari.

Tom Booth-Amos: “Ik kan Simon en Triumph niet genoeg bedanken voor het feit dat ze mij voor volgend jaar bij het team hebben gehaald; ik heb lang en hard gewerkt voor dit soort kansen in mijn carrière en we weten dat PTR Triumph Racing een sterk pakket te bieden heeft. Na het jaar dat ik achter de rug heb denk ik dat dit de perfecte manier is om de toekomst in te gaan. Het is spannend om met een Britse fabrikant en een Brits team samen te werken. Hopelijk kunnen we snel op pad om de nieuwe motor uit te proberen – ik kijk echt uit naar volgend seizoen en om te zien wat we samen kunnen doen.”

Ondřej Vostatek: “Het was een geweldige kans om vorig jaar met PTR Triumph Racing te racen en we hebben grote vooruitgang geboekt. De eerste twee races vond ik het vrij moeilijk, maar ik begon met mijn verstand te werken en probeerde mijn rijstijl aan te passen. Ik luisterde naar iedereen om me heen en ik kon mijn eerste punten pakken. Ik heb me tot nu toe in elke race verbeterd, dus dit geeft me veel motivatie om aan mezelf te blijven werken, het rijden op de motor te verbeteren en ik geloof dat we volgend jaar goede dingen kunnen bereiken. Ik zie echt een groot potentieel in de motor, niet alleen voor een top 10 maar ook voor het winnen van een wereldkampioenschap. Ik denk dat iedereen binnen Triumph en het team op de hoogste trede wil staan en ik zal er alles aan doen om ze daarbij te helpen. Met PTR Triumph Racing hebben we in deze korte tijd al een aantal goede herinneringen. Ik hou van die jongens, ze zijn geweldig, ze werken heel hard en ik kijk echt uit naar 2024. Mijn doel is om in elke race in de top 10 te rijden, maar natuurlijk willen we verder gaan dan dat om zo goed mogelijk te zijn.”

Simon Buckmaster – PTR Triumph Racing teammanager: “We zijn erg blij om onze PTR Triumph Racing line-up voor volgend seizoen bekend te maken. Ondřej Vostatek reed eind vorig jaar een aantal races met ons en we zagen een fantastische progressie met hem. Ik heb er alle vertrouwen in dat het werk dat we tot nu toe met hem hebben gedaan beter is dan alle tests die we hadden kunnen doen om onszelf in een heel goede positie te plaatsen voor het seizoen 2024. Ondřej is een geweldige jongen om mee te werken; hij is pas 19 jaar oud en we kijken er echt naar uit om te zien hoe hij zich verder ontwikkelt. We zijn erg optimistisch over een goed seizoen voor hem.

We zijn ook blij met de komst van Tom Booth-Amos. We hebben hem het hele jaar in de gaten gehouden en hij is een rustige jongen totdat je met hem praat; hij is zo gefocust en geconcentreerd om zijn best te doen om mee te dingen naar de overwinning en dat is wat wij als team willen. Winnen is ook ons doel en dat is waar onze motor toe in staat is. Het is echt een sterke line-up voor komend seizoen en we zijn erg blij om met Triumph Racing samen te werken aan hun hele raceprogramma, van het Britse kampioenschap tot de TT enzovoort. Als PTR Racing is het een eer om met Triumph samen te werken en we kijken ernaar uit om volgend jaar te gaan racen.”

Steve Sargent – Chief Product Officer, Triumph: “We zijn verheugd om onze World Supersport line-up voor 2024 met PTR Triumph Racing aan te kondigen en we geloven dat Tom en Ondřej veel potentieel hebben voor volgend seizoen. Tom won dit jaar de World Supersport Challenge en eindigde als tweede in de British Supersport Series. Hij is een rijder die we al een tijdje volgen en die duidelijk de snelheid en het vermogen heeft om races op dit niveau te winnen, dus we zijn benieuwd wat hij op onze motor kan doen. Ondřej kwam aan het eind van vorig seizoen bij het team en hij heeft laten zien dat hij talent heeft, met veel positieve punten uit de races waaraan hij heeft deelgenomen.

Het zal interessant zijn om te zien hoe hij zich ontwikkelt met een testprogramma voor het seizoen en een volledig seizoen voor de boeg, samen met de enorme ervaring van het PTR Triumph Racing team. Nu onze wereldwijde aanwezigheid in de motorsport groeit is het onze ambitie om op de lange termijn een sterk traject te hebben van het Britse kampioenschap tot en met de World Supersport en misschien op de lange termijn de Moto2, zodat coureurs de kans krijgen om te groeien bij Triumph. We kijken echt uit naar 2024.”Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’