PTT Thailand Grand Prix: Sunday Guide Moto2

81
bart-van-heugten
Bart van Heugten - Buriram | foto© NTS RW Racing GP

In Buriram gaan zondagochtend om 07:20 uur (NL tijd) de lichten op groen voor de vijftiende Moto2 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Moto2 wedstrijd op het Chang International Circuit.

Kampioenschapsleider Alex Marquez heeft zich dit seizoen voor de vijfde keer op pole gekwalificeerd.


Dit is de veertiende pole van Alex Marquez in zijn Grand Prix-carrière en de elfde sinds hij in 2015 de overstap maakte naar de Moto2 klasse. Tijdens zijn tien vorige Moto2 poles heeft Marquez zeven keer na afloop van de race op het podium gestaan, waaronder vier overwinningen.


Tetsuta Nagashima heeft zich als tweede gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij eerder dit jaar op pole stond in Oostenrijk.


Jorge Martin heeft zich op de derde plaats gekwalificeerd als de hoogstgeplaatste KTM-coureur. Dit is Martin’s eerste frontrowstart in zijn debuutseizoen in de Moto2 klasse.


Luca Marini, die vorig jaar in Thailand als tweede over de finish kwam, heeft zich voor de tweede opeenvolgende keer op de vierde plaats gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatieresultaten zijn sinds hij dit jaar de tweede snelste was tijdens de kwalificatie in Duitsland.


Remy Gardner heeft zich als vijfde gekwalificeerd, dit is dit jaar voor de zesde keer dat hij zich gekwalificeerd heeft op de eerste twee startrijen.


Augusto Fernandez, die vorig jaar in Thailand in de openingsronde ten val kwam, heeft zich als zesde gekwalificeerd. Dit is de eerste keer dat hij de eerste startrij heeft gemist sinds hij eerder dit jaar in Oostenrijk zich als dertiende had weten te kwalificeren.


Jorge Navarro, die momenteel de tweede plaats inneemt in de tussenstand van het kampioenschap, heeft zich als 21e gekwalificeerd, wat zijn slechtste kwalificatieprestatie is sinds hij vorig jaar 23e was in Valencia.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App