PTT Thailand Grand Prix: Sunday Guide Moto3

90
top3-m
Top3 - Moto3 kwalificatie Buriram | foto© motogp.com

In Buriram gaan zondagochtend om 06:00 uur (NL tijd) de lichten op groen voor de vijftiende Moto3 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Moto3 wedstrijd op het Chang International Circuit.

Na zich via Q1 geplaatst te hebben voor Q2 wist Celestino Vietti zich, in wat pas zijn negentiende Grand Prix start is, voor het eerst pole te kwalificeren. Hij is de 10e Moto3 coureur die dit seizoen een pole weet te scoren in de klasse, dit is het hoogste aantal verschillende pole-sitters in de klasse in één en hetzelfde seizoen sinds 2016.


Vietti is de eerste Moto3 coureur die in zijn debuutseizoen een pole weet te scoren sinds Joan Mir in 2016 tijdens de Oostenrijkse Grand Prix vanaf de pole mocht vertrekken op weg naar zijn eerste Grand Prix overwinning.


Dit is de vierde pole voor een KTM-rijder tot nu toe dit jaar en de tweede back-to-back pole voor de Oostenrijkse fabrikant, samen met Qatar en Argentinië.


Marcos Ramirez heeft zich op de tweede plaats gekwalificeerd als de hoogstgeplaatste Honda-coureur. Hij evenaarde hiermee tevens zijn beste kwalificatie resultaat van vorig jaar in Duitsland. Bovendien is dit Ramirez’ tweede frontrow start van het seizoen, samen met Duitsland.


Albert Arenas heeft zich als tweede KTM-coureur op de derde plaats weten te kwalificeren. Dit resultaat is gelijk aan zijn beste kwalificatieresultaat van vorig jaar in Oostenrijk, dat tevens tot aan vandaag zijn meest recente start vanaf de eerste rij was.


Kaito Toba heeft zich als vierde gekwalificeerd, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij ook vierde startplaats scoorde tijdens de Oostenrijkse GP. Hij mocht daar echter vanaf de derde plaats aan de race beginnen.


Alonso Lopez heeft zich op de vijfde plaats gekwalificeerd, zijn beste kwalificatieprestatie in zijn Grand Prix-carrière tot nu toe.


Tweede in de tussenstand van het kampioenschap, Aron Canet heeft zich gekwalificeerd op de zesde plaats, dat is de achtste keer dit jaar dat hij na afloop van een kwalificatie in de top zes staat. Canet rijdt dit seizoen voor het eerst in Buriram, dit nadat hij vorig jaar de Grand Prix heeft moeten missen vanwege een blessure.


Kampioenschapsleider Lorenzo Dalla Porta, die vorig jaar in Thailand als tweede eindigde, heeft zich op de 10e plaats gekwalificeerd, wat de zesde keer dit jaar is dat hij zich niet op de eerste drie startrijen heeft weten te kwalificeren.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App