Op het Chang International Circuit gaan zondagochtend om 06:00 uur (NL tijd) de lichten op groen voor de veertiende Moto3 race (15e GP) van het seizoen. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en statistieken.

Marco Bezzecchi heeft zich na Oostenrijk voor de tweede keer dit jaar gekwalificeerd op de pole position, waarmee hij samen met de als vierde gekwalificeerde Nicolò Bulega de vierde plaats inneemt op de lijst van Italiaanse coureurs met de meeste pole positions in de Moto3 klasse. Daarnaast is dit zijn derde eerste rij start in wat zijn 36e start is in zijn Grand Prix-carrière.


Dit is de derde poleposition voor KTM dit seizoen, gelijk aan het aantal pole positions dat ze vorig jaar hebben weten te behalen.


Jaume Masia heeft zich voor de tweede achtereenvolgende keer gekwalificeerd als tweede op de startgrid, wat zijn beste kwalificatieresultaat is gedurende zijn 18e start.


Kazuki Masaki maakt de eerste rij van de startgrid compleet, wat het beste kwalificatieresultaat is tijdens zijn rookie seizoen tot nu toe en het beste van een Japanse rijder aangezien Tatsuki Suzuki eerder dit jaar in Barcelona ook derde op de grid stond.


Met Marco Bezzecchi, Jaume Masia en Kazuki Masaki is dit de eerste all-KTM-frondrow sinds de Tsjechische GP.


Tony Arbolino werd na Aragon voor de tweede achtereenvolgende keer vierde. Arbolino is ook de hoogstgeplaatste Honda-rijder op de grid.

Niccoló Antonelli start vanaf de vijfde plaats op de startgrid, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij eerder dit jaar vierde werd in Spanje. Dit is de derde keer dit jaar dat hij vanaf de eerste twee rijen start.


Darryn Binder voltooit de tweede rij op de startgrid, wat zijn beste kwalificatieresultaat is tijdens zijn 61e Grand Prix start in zijn carrière.


Kampioenschapsleider Jorge Martín, die last heeft van een armblessure, heeft zich als 13e gekwalificeerd, wat na Argentinië tweede keer is dit jaar dat hij er niet in geslaagd is om te starten vanaf de eerste rij.

 

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App