Publiek in Assen op de banken voor unieke ereronde Egbert Streuer

267
egbert-streuer
Egbert Streuer (l) | foto© Jan Timmerman

Zijspancoureur Egbert Streuer heeft tijdens het WK Superbike evenement op het TT Circuit Assen een bijzonder eerbetoon gekregen. De drievoudig wereldkampioen werd herenigd met zijn bakkenist Geral de Haas en samen met zoon Bennie Streuer en zijn vriendin Ilse de Haas reed de coureur uit Grolloo een ereronde over het heilige Asser asfalt.

Egbert Streuer reed zijn laatste WK Zijspanrace in 1992 en voordat hij stopte schreef hij drie keer de wereldtitel in die klasse op zijn naam. In 1998 kwam hij in actie tijdens de Centennial TT en in 2010 reed hij zijn laatste ronden over het TT Circuit Assen.

Zondag tijdens de wedstrijddag van de Nederlandse ronde van het WK Superbike kwam daar verandering in. En wel op een hele unieke manier. Zijn oude racepak werd uit het Drents Museum gehaald, zijn voormalig bakkenist Geral de Haas werd opgetrommeld en een zijspan van Ilse de Haas werd bestickerd in de kleuren uit zijn WK-winnende periode. De ‘Lucky Streuer’ kleurstelling.

Daarnaast reed zijn zoon Bennie Streuer, tegenwoordig actief in het WK Zijspannen, een ronde aan zijn zijde. Hij deed dat met zijn vriendin Ilse de Haas, de dochter van Geral. Daarmee werd voor een uniek familiemoment gezorgd.

“Toen ik hier in 2010 reed was dat een mooi moment, maar dit keer rijdt Bennie naast mijn zijde en dat is wel extra bijzonder,” gaf Streuer na afloop van zijn eerbetoon aan. “Mijn oude pak moest wel iets aangepast worden zodat ik er weer in paste, maar dat is goed gekomen. En ook het rijden verleer je blijkbaar niet. Daar was ik nog wel even bang voor.”

Het was overigens nog even spannend of de demonstratie van Streuer als gepland kon doorgaan. Waarschijnlijk door de kou van zaterdagavond was de dynamo van het ‘Lucky Streuer’ span kapot gegaan. Met man en macht werd de hele ochtend gewerkt om de motor rijklaar te maken, en vijf minuten voor het startschot werd de kuip geplaatst. Een uniek moment werd hiermee gered.

Voor wie meer over de carrière van Egbert Streuer te weten wil komen kan nog tot begin juli naar de speciale Egbert Streuer exhibitie in het Drents Museum.

 

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App