Julian Puffe profiteert optimaal in de eerste race op de Nürburgring. De Duitser won de wedstrijd nadat Ilya Mikhalchik vanaf de eerst positie met een technisch probleem was uitgevallen. Puffe neemt daarmee tevens de leiding over in het kampioenschap. Ricardo Brink finishte als achtste en Pepijn Bijsterbosch viel vanwege elektronische problemen in de slotfase terug naar een tiende plaats. 

Zaterdagmiddag begonnen de IDM Superbike coureurs onder goede weersomstandigheden aan hun eerste race van het weekend tijdens het FIA European Truck Racing Championship evenement op de Nürburgring. Julian Puffe vertrok vanaf pole position voor zijn teamgenoot Ilya Mikhalchik. Het duo van het team van Werner Daemen waren in de trainingen ruim sneller dan de concurrentie. Erwan Nigon was de derde coureur op de eerste startrij. De Nederlanders Ricardo Brink en Pepijn Bijsterbosch kwamen beiden ten val in de beslissende kwalificatie. Brink kwalificeerde zich als negende en Bijsterbosch moest vanaf plaats tien aan de eerste race beginnen.

Nigon had een hele goede start, maar polesitter Puffe remde later voor de eerste bocht. Mikhalchik ging als derde de eerste hoek in, maar wist in de openingsronde Nigon te passeren. Brink lag achtste na de eerste sector. Bijsterbosch had een goede start, maar de BMW-coureur had een flink moment bij het uitkomen van de eerste bocht waardoor hij terugviel naar plaats dertien. Puffe en Mikhalchik bleken al snel een maatje te groot te zijn. Nigon wist zich op zijn beurt los te rijden van de club rijders die in gevecht waren voor de vierde plaats. Bijsterbosch kende een sterke openingsfase en hij had zich bij het ingaan van de derde ronde al opgewerkt naar een achtste plaats, waardoor Brink in negende positie kwam te rijden.

Mikhalchik nam in de derde ronde de leiding over van Puffe. De regerend kampioen Mikhalchik was vervolgens ieder ronde een paar tienden sneller dan zijn teamgenoot, waardoor hij langzaam een kleine voorsprong wist op te bouwen. Het gevecht voor de vierde plaats was erg interessant met een grote groep van negen rijders. In de beginfase voerde Alessandro Polita de groep aan en Jan Mohr het kopwerk. In het tweede deel van de race viel deze groep wat uit elkaar. Mikhalchik had zich drie seconden los gereden van Puffe en was op weg naar zijn vierde overwinning van het seizoen, toen hij vier ronden voor de finish een technisch probleem kreeg. Mikhalchik viel uit en Puffe nam de leiding over. Puffe won waardoor zijn tweede race van het seizoen en het is de tweede keer dat hij profiteert van een uitval van Mikhalchik. Puffe neemt daardoor tevens de leiding over in de tussenstand. Nigon zijn eenzame race eindigde met een mooie tweede plaats.

Het gevecht om plaats vier werd in de slotfase het gevecht om de laatste podiumplaats door het uitvallen van Mikhalchik. Marc Moser wist onder andere Mohr en Polita te kloppen en zijn eerste podiumplaats van het seizoen 2019 te behalen. Polita werd vierde voor Mohr en Toni Finsterbusch. Jan Buhn keert op de Nürburgring terug van een blessure uit het voorseizoen en scoorde een zevende plaats. Brink moest in de loop van de race lossen bij deze groep rijders en kwam voor Marc Neumann als achtste over de finish. Bijsterbosch bemoeide zich tot een aantal ronden voor het einde met de strijd voor de laatste podiumplaats, maar viel in de slotfase meerdere seconden per ronde terug vanwege elektronische problemen. Bijsterbosch kwam achter Brink en Neumann als tiende over de eindstreep.

Zondagmiddag om 14:50 uur gaat de tweede race voor de IDM Superbike klasse van start op de Nürburgring.

Handige links IDM Nürburgring 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App