Nadat Danilo Petrucci zaterdag halverwege de eerste dag van de driedaagse Qatar Test de lijst aanvoerde doet de Mission Winnow Ducati coureur dit ook zondag halverwege de zes uur durende sessie. De Italiaan was het snelst voor teamgenoot Andrea Dovizioso en Suzuki coureur Alex Rins.

Zondagmiddag 16:00 uur (14:00 uur Nederlandse tijd) gingen op het Losail International Circuit de lichten op groen voor de tweede dag van de Qatar Test. Tweeëntwintig reguliere MotoGP coureurs en Bradley Smit als Aprilia MotoGP testcoureur stonden klaar om aan hun tweede dag te beginnen. Het duurde echter nog even alvorens de eerste coureurs naar buiten kwamen en er actie op de baan was te zien.

Toen er na ongeveer een uur de eerste coureurs naar buiten kwamen duurde het niet lang of de rest volgde ook. Rond de klok van 17:00 uur Qatar tijd was het Danilo Petrucci die de lijst aanvoerde voor Marc Marquez. Beiden waren op dat moment al wel sneller dan hun eigen snelste rondetijd gereden dan de eerste dag, maar vooralsnog niet sneller dan de door de zaterdag gereden snelste rondetijd van Maverick Viñales.

Het uur daarop barste de actie echter pas volop los en wisselden de namen bovenaan de lijst elkaar een aantal keren af. Op een gegeven moment stonden er maar liefst vijf verschillende motormerken binnen de top zes.

Klokslag 19:00 uur Qatar tijd en dus halverwege de tweede dag was het Petrucci die terugkwam naar de bovenste plaats op de lijst en meteen de eerste coureur werd die een rodetijd van onder de 1’55 op de klok wist te zetten. De Italiaan voerde daarmee niet alleen op dat moment de lijst aan maar hij was tevens de eerste coureur die onder de snelste rondetijd van de eerste dag wist te duiken.

Achter Petrucci bezette halverwege dag 2 Dovizioso de tweede plaat op de tijdlijst voor Alex Rins, de opnieuw verrassend sterk acterende rookie Fabio Quartararo en Marquez.

Vinales liet zondag tijdens de eerste drie uur de zesde rondetijd noteren voor Jack Miller, Aleix Espargaró, Franco Morbidelli en KTM coureur Pol Espargaró.

Valentino Rossi, Cal Crutchlow en Jorge Lorenzo – allen normaalgesproken toch vaak behorend tot de frontrunners – moesten halverwege de tweede dag genoegen nemen met respectievelijk de veertiende, zestiende en negentiende plaats op de lijst. Laatstgenoemde hield wel woord gezien zijn uitspraken na afloop van de eerste dag waarin hij verklaarde zondag sneller rond te zullen gaan. De nog niet geheel fitte Repsol Honda coureur zette in de eerste drie uur van de dag een snelste rondetijd op de klok van 1’56.764, een tijd waarmee hij inderdaad sneller was dan zaterdag. Eén minuut over zeven uur lokale tijd – op het moment dat we dit verslag aan het tikken waren – maakte Lorenzo echter nogmaals een flinke stap op de lijst door zijn eigen snelste rondetijd aan te scherpen tot een tijd van 1’55.742, een tijd die op dat moment goed was voor de zesde plaats op de lijst.

Net als tijdens de eerste dag zal er de laatste drie uur op de lijst ongetwijfeld nog veel veranderen, ook nu lijkt de focus weer te liggen op het vierde en vijfde uur, een tijdstip waarop de omstandigheden vergelijkbaar zijn met het de op 10 maart aanstaande te verrijden eerste MotoGP race van 2019 op hetzelfde circuit.

Rondetijden Qatar Test halverwege dag 2 (17:00 uur Nederlandse tijd):

Handige Links Qatar Test – 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App