De MotoGP coureurs zijn zaterdag op het Losail International Circuit begonnen aan hun afsluitende pré-season test voorafgaand aan het 2019 seizoen. Na een zes uur durende sessie namen Maverick Viñales, Alex Rins en Andrea Dovizioso de eerste drie posities in op de tijdlijst.

Onderstaand de reacties van de drie snelste mannen na afloop van de eerste testdag:

Maverick Viñales (P1): “Ik ben erg blij, want ik voelde me echt goed op de fiets, vooral mijn rijstijl. Ik voelde me op mijn gemak op de nieuwe fiets en dat is voor mij het belangrijkste. Dit jaar voel ik me al op vier verschillende circuits op mijn gemak op de fiets en konden we ook vandaag behoorlijk pushen. Ik ben blij met hoe we vandaag gewerkt hebben. We hebben niet veel getest, we hebben geprobeerd om ons te concentreren op de belangrijkste dingen, hebben wat meer grip gevonden en geprobeerd te begrijpen welke kant we op moeten gaan. Nu moeten we een plan maken voor zondag.”

Alex Rins (P2): “Dag 1 was erg leuk; mijn ritme was goed. We hebben een paar verschillende dingen geprobeerd, en we hebben bevestigd waar we in Maleisië aan gewerkt hebben. Het team en ik zijn blij met de vooruitgang, maar we proberen nog steeds om verder te verbeteren – op het gebied van elektronica en ook op mijn snelle ronde. Over het algemeen hebben we niets drastisch veranderd, maar op elk gebied hebben we alles een beetje beter gemaakt. Ik heb een nieuwe uitlaat geprobeerd, in termen van rijden voelde ik niet veel verschil, maar volgens de huidige stand van zaken geeft het ons een kleine verbetering van de topsnelheid, wat altijd een goede zaak is.”

Andrea Dovizioso(P3): “Ik ben blij met onze vooruitgang op deze openingsdag. We vonden meteen een goed gevoel op de baan, ondanks dat er nog niet veel rubber op de baan was te vinden maar welke wel meteen heel schoon was, en het lukte ons om vanaf het begin competitieve rondetijden neer te zetten. We zitten allemaal vrij dicht bij elkaar, dus we moeten niet te veel rekening houden met de klasseringen op de lijst, maar waar het om gaat is dat het gevoel met de motor goed is. We hebben alle vakjes in ons programma aangekruist, een paar nieuwe oplossingen uitgeprobeerd en een duidelijke feedback gegeven aan onze ingenieurs. Zondag evalueren we verschillende dingen, maar in de tussentijd kunnen we tevreden zijn met het werk dat we tijdens de eerste dag gedaan hebben.”

 

Handige Links Qatar Test – 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App