Fabio Quartararo was zondag voorafgaand aan de MotoGP race in Silverstone één van de favorieten voor de overwinning. Helaas was de race voor de jonge Fransman al na één bocht over vanwege een crash, een crash die ervoor zorgde dat er ook een vroegtijdig einde kwam aan de race van Andrea Dovizioso.

Fabio Quartararo begon zondagmiddag vanaf de vierde plaats op de grid aan de Britse MotoGP-race op Silverstone. Bij de start van de race zag de jonge Fransman Suzuki coureur Alex Rins langszij komen en dook hij als vierde de eerste bocht in. Niet veel later ging het mis.

Fabio Quartararo: “Rins haalde me in de eerste bocht in en ik zag zijn achterband wegglijden. Ik moest hierdoor even van het gas af om niet achterop hem te rijden. Hierna heb ik waarschijnlijk iets te agressief de gaskraan opengedraaid waardoor mijn achterkant ook weggleed.”

Quartararo kwam ten val waarna Andrea Dovizioso de over het asfalt schuivende Petronas Yamaha niet meer kon ontwijken, er overheen reed met als gevolg een flinke smak op het Britse asfalt van de Italiaan. Gek genoeg had Quartararo in eerste instantie helemaal niet door dat ook Dovizioso het slachtoffer was van zijn crash.

Fabio Quartararo: “Hij raakte me niet aan toen hij over mijn motor reed. Pas toen ik opstond en hem zag liggen, realiseerde ik me dat ik hem meegenomen had in mijn val. Dit was een klassiek raceongeval. Het spijt me voor Dovi en ik hoop dat hij ok en in orde is.Natuurlijk zal ik me bij hem verontschuldigen omdat het mijn fout was. Ik heb geluk dat ik niets gebroken heb. Ik hoop dat Dovi gewoon weer kan rijden in Misano.”

 

Na afloop kwamen er berichten dat het nieuwe asfalt- dat veel meer grip heeft in vergelijking met de voorgaande jaren – wel eens de oorzaak kon zijn van de crash. Quartararo ontkent dit echter.

Fabio Quartararo: “Mijn tempo was het hele weekend heel erg goed, ik had tijdens elke sessie dit weekend een goed gevoel met de motor. De crash was niet nodig, maar zulke dingen gebeuren nu eenmaal. We weten wat we kunnen, en we gaan in Misano gewoon op onze ingeslagen weg verder.”

Quartararo blijft dan ook positief gestemd voor de komende wedstrijden en de rest van het seizoen.

Fabio Quartararo:  “We waren het hele weekend hier best wel snel en ons slechtste resultaat tijdens alle sessies was de vierde plaats in de kwalificatie. We stonden heel dicht bij de snelste mannen en ik ben blij dat we zo veel verbeterd zijn wat betreft ons tempo. Naast de crash hadden we een geweldig weekend op Silverstone. We hebben veel geleerd, over drie dagen stappen we weer op de motor tijdens de Official MotoGP test in Misano.”

De verwondingen van Dovizioso bleken achteraf mee te vallen. De Ducati coureur hield geen breuken over aan zijn lelijke val, maar werd desondanks wel overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis voor een aantal medische checks. Hierover later meer in een afzonderlijk bericht.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App