Quartararo winnaar MotoGP slagveld in Jerez, drama voor Marquez

82
fabio-quartararo
Fabio Quartararo - Jerez | foto© motogp.com

Fabio Quartararo heeft zondagmiddag in Jerez de eerste MotoGP race van 2020 op zijn naam geschreven. Het is de eerste MotoGP zege voor de Petronas Yamaha SRT-coureur die na 25 ronden als eerste over de finish kwam voor Maverick Viñales en Andrea Dovizioso. Marc Marquez kwam in deze race ten val en liep daarbij o.a. een nek en polsblessure op.

De eerste MotoGP race van 2020 gaat om verschillende redenen de geschiedenisboeken in als een meer dan bijzondere race. Ten eerste vanwege de allereerste MotoGP zege van de jonge Fransman Fabio Quartararo, maar zeker ook vanwege het optreden van Marc Marquez.

Fabio Quartararo heeft zijn eerste MotoGP zege binnen. De jonge Fransman was zondag op het circuit van Jerez in de 25 ronden tellende race het snelst voor merkgenoot Maverick Viñales en Ducati Team coureur Andrea Dovizioso.

Jack Miller eindigde als vierde gevolgd door Franco Morbidelli, Pol Espargaró, Francesco Bagnaia, Miguel Oliveira, Danilo Petrucci en Takaaki Nakagami.

Drama voor Marc Marquez na huzarenstukje
De regerend wereldkampioen leek in het begin van de race vrij gemakkelijk de leiding over te nemen, eenmaal aan de leiding rijdend leek de Repsol Honda Team coureur vrij gemakkelijk weg te kunnen rijden. Een uitstapje door het gravel – en een ongelofelijk save – deed de concurrentie vervolgens denken dat het gedaan was met de regerend wereldkampioen. Niets was minder waar, vanuit het achterveld verschalkte Marquez vervolgens de één na de andere coureur om in de slotfase al weer de derde plaats in te nemen. Een smerige highsider zorgde vervolgens alsnog voor een vroegtijdig einde van de race voor de Spanjaard. Het einde van de race was niet het grootste drama, met name de opgelopen blessures (volgens de eerste geruchten nekletsel en een gebroken pols) zorgen voor grotere teleurstellingen.

Naast Marquez kwam er ook voor Valentino Rossi een vroegtijdig einde aan de race. De negenvoudig wereldkampioen, die geen moment een rol van betekenis kon spelen in de race, moest zijn Yamaha in het tweede deel van de race met een technisch probleem langs de kant parkeren.

Voor meer details en een uitgebreider verslag van de race verwijzen we jullie graag naar de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App