Raceseizoen is voorbij: alle pijlen gericht op WK Darts 2024

75
tyco-bmw

Nu het raceseizoen achter de rug is en de motoren van zowel de Formule 1 als de MotoGP tot rust zijn gekomen, is het tijd voor een andere spannende sport om de leegte te vullen. Gelukkig hoeven sportliefhebbers niet lang te wachten, want vanaf 15 december kunnen we genieten van het WK Darts 2024.

WK Darts 2024 schema
Het WK Darts vindt dit jaar van 15 december tot en met 3 januari 2024 plaats. Met de kerstperiode in zicht, biedt het toernooi een leuk alternatief voor de racefans die iets anders zoeken dan de gebruikelijke snelheid op de circuits.Het schema van het toernooi is te zien op de WK Darts-pagina van DartsKing. Michael van Gerwen komt op dinsdag 19 december voor het eerst in actie. Hij speelt dan tegen Keane Barry of Reynaldo Rivera.

Wie is er favoriet voor de titel?
Michael van Gerwen domineerde de sport ooit zoals Max Verstappen dat nu doet in de Formule 1, maar daar was in de afgelopen jaren geen sprake meer van. De Nederlander won de wereldtitel drie keer en deed dat voor het laatst in 2019. Daarna waren Peter Wright (2020 en 2022), Gerwyn Price (2021) en Michael Smith (2023) de wereldkampioenen.

De favorietenrol is dit jaar echter voor Luke Humphries. De Engelsman heeft een indrukwekkend jaar achter de rug met drie majortitels. Hij won de World Grand Prix, Grand Slam of Darts en Players Championship Finals. Ook had hij in de afgelopen 200 legs van alle darters het hoogste gemiddelde.

De uitzendrechten in Nederland zijn net zoals bij de Formule 1 in handen van Viaplay, dus daar kun je het WK Darts live kijken. Er is dan ongeveer drie weken lang darts te zien, met vaak een middag- en avondsessie. De finale wordt op 3 woensdag januari 2024 gespeeld.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.