Ook voor de coureurs is het een bijzondere- en onzekere tijd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Na een winter van voorbereiding staan er voorlopig geen races op het programma en is het vooralsnog onduidelijk wanneer de eerste race überhaupt wordt verreden. Hoe gaan de coureurs hiermee om, hoe houden ze hun conditie op peil en wat zijn de gevolgen?

De komende tijd zetten we regelmatig een aantal bekende en minder bekende coureurs in de spotlights door ze allen een tiental vragen voor te leggen. In deze editie: ONK SuperCup 600 coureur Corné Heikamp.

Wie is Corné Heikamp?

 • Naam: Corné Heikamp
 • Bijnaam: glijkamp
 • Geboren op: 29 januari 1986
 • Woonplaats: Veenendaal
 • Partner: Anne van Galen
 • Kampioenschap: Supercup 600
 • Team: JCR Racing (van Laar racing team)
 • Specialiteit: doorzettingsvermogen
 • Op het circuit te herkennen aan: opvallende helm
 • Favoriete circuit: Aragon
 • Facebook: www.facebook.com/jcrracing/.
 • Twitter:
 • Instagram:

Allereerst de belangrijkste vraag, hoe staat het met jouw gezondheid en de mensen in jouw omgeving?

Gelukkig gaat het met mijn gezondheid en de mensen om mij heen goed. Laten we hopen dat dat zo blijft en dat we snel weer terug naar het “normale’ kunnen.

Naast het niet doorgaan van races, welke beperkende maatregel van de overheid is voor jou het meest lastig?

Gelukkig treffen de meeste maatregelen mij niet direct persoonlijk, social distance is voor mij wel de maatregel die mij het meest raakt.

Heb je dit seizoen überhaupt al op de motor gezeten, zo ja, waar en hoe ging dat?

Dit voorjaar hebben wij 1,5 dag kunnen testen op het circuit van Alcarras, alles verliep volgens plan en hebben heel wat zaken kunnen testen. Helaas eindigde onze voorjaarstraining vroegtijdig wegens de Spaanse lockdown. Na 1,5 dag weten we dat de motor goed is, dat we de snelheid hebben en dat we een goed pakket hebben. Al is het uiteraard jammer dat we onze 5-daagse test niet hebben kunnen afronden.

Heb je momenteel contact met je team, hoe is de situatie en de sfeer daar?

Anne en ik zijn zelf degene die het team managen, daarnaast hebben we een hele hechte band met al onze teamleden waar wij uiteraard, ook deze periode geregeld contact mee hebben.

Na een winter nu weer lange tijd niet op je racemotor, kun je voor die specifieke ‘race fitheid’ eigenlijk wel goed trainen?

Er zijn tal van mogelijkheden om je fitheid te trainen, ook specifiek motorsport gericht. Een combi van kracht, uithouding en reactievermogen spelen daar een grote rol in. Dit neemt niet weg dat je alleen sneller wordt op de motor als je ook daadwerkelijk meters maakt.

Trainingsmogelijkheden zijn nu beperkter, hoe hou je je algehele conditie op peil?

We hebben een aantal jaren samengewerkt met een personal trainer, een half jaar gelden zijn we hiermee gestopt en volgen we een door ons zelf gemaakt programma welke we wekelijks doorlopen.

Verwacht je problemen op financieel gebied voor jezelf of je team?

Vooralsnog kan ik gelukkig als zelfstandige nog aan het werk blijven, ik verwacht dan ook niet direct financiële problemen.

Wat zijn je gedachten over de financiële gevolgen voor de race wereld voor dit jaar en de komende jaren?

Dat de economische gevolgen van deze epidemie ons allemaal zal gaan raken. Bezuinigen op sponsoring zou voor veel bedrijven dan ook een voor de hand liggende optie zijn. Laten we hopen dat het anders is maar deze crisis komt de motorsport uiteraard niet ten goede.

Ondanks alles, en stel dat we binnenkort weer gaan racen. Wat zijn in dat geval je doelstellingen?

2020 zou mijn laatste jaar als deelnemend coureur zijn. Toen wij te horen kregen dat er tot 1 september geen wedstrijden gereden mogen worden, heb ik na verschillende opties te hebben overwogen, besloten om helaas vroegtijdig te stoppen als deelnemend coureur. Niet het einde waar we op ingezet hebben maar ondanks dat, kijk ik terug op een aantal mooie jaren.

Stel dat je niet meer zou mogen & kunnen sporten (racen), wat zou jij dan in het dagelijks leven (willen) doen?

In het dagelijks leven ben ik ondernemer. Zo maak en ontwerp ik maatwerk interieurs en verkoop ik hoogwaardige PVC-vloeren, hier kan ik gelukkig altijd mijn passie en creativiteit in kwijt. Naast mijn onderneming blijf ik aankomende jaren het team runnen en neem een rol als monteur op me.

corne-heikamp

Corné Heikamp | foto© Pim Hendriksen

Racesport.nl coureur in de spotlights vrijdag 29 mei 2020: ONK SuperCup 1000 coureur Vasco van der Valk.


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App